1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Supon Pelttari: Suomeen muodostunut terrorismia tukevia rakenteita

Pelttarin mukaan verkostojen vahvistuminen ei sinänsä liity turvapaikanhakijoiden määrän hiljattaiseen kasvuun, vaan taustalla on enemmänkin Syyrian tilanne.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari vieraili Yle Uutisissa tiistaina. Kuva: Yle

Suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin mukaan Suomeen on muodostunut terroristiryhmien tukiverkostoja. Pelttari kertoi Yle Uutisille, että verkostot tukevat terroristiryhmiä mm. rahallisesti, rekrytoimalla ihmisiä ja levittämällä propagandaa.

– Tämä on vakiintunut ja lisääntynyt ja muuttunut organisoidummaksi, Pelttari kuvaili tilannetta.

Pelttarin mukaan verkostojen vahvistuminen ei sinänsä liity turvapaikanhakijoiden määrän hiljattaiseen kasvuun, vaan taustalla on enemmänkin Syyrian tilanne. Supo on jo aiemmin kertonut, että Suomesta on lähtenyt kymmeniä henkilöitä taistelemaan terroristijärjestö Isisin riveihin. Tänään tiistaina Supo piti tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin, että toisaalta myös Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden joukossa on yksittäisiä maahanmuuttajia, joilla on yhteys väkivaltaisiin islamistisiin ryhmiin.

Terrorismia tukevia verkostoja ja niissä toimivia ihmisiä seurataan kaikilla niillä resursseilla, jotka suojelupoliisilla on käytössä, Pelttari korosti.

Pelttarin mukaan mitään konkreettisia viitteitä Suomeen mahdollisesti suunnitelluista terrori-iskuista ei ole.