Soini tyrmää jyrkin sanoin hallintarekisteriuudistuksen

Ulkoasiainministeri Timo Soini sanoo blogissaan, että hallintarekisteriuudistukseen sisältyy lukuisia moraalisia ja käytännön ongelmia.

Kotimaa
Timo Soini
Timo SoiniMarkku Ulander / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoasiainministeri Timo Soini on valmis torjumaan hallintarekisteriuudistuksen. Soini kirjoittaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun)keskiviikkona, että uudistukseen sisältyy lukuisia moraalisia ja käytännön ongelmia.

Hänen mukaansa nykymalli on parempi kuin huono uudistus.

Nykyisin arvopaperiomistukset ovat julkisessa rekisterissä pääsääntöisesti omalla nimellä. Uudistusta tekevän työryhmän esittämässä mallissa omistajan henkilöllisyys jäisi peittoon hallintarekisterin taakse tai olisi nykyistä haastavampi selvittää. Asian ratkaisee lopulta Perussuomalaisten eduskuntaryhmä.

"Aktiivinen katuminen ei tuo parannusta nykytilaan"

Soini ei myöskään usko niin sanottuun aktiiviseen katumiseen. Hänen mukaansa se ei tuo parannusta nykytilaan, vaan vaikuttaa enemmän rötösherrojen paapomiselta.

Aktiivisen katumisen avulla voisi välttää rikostuomion verorikoksista, jos ilmoittaa oma-aloitteisesti verottajalta kätkettyjä tulojaan ja varojaan. Lain tavoite on saada ulkomailla rahojaan piilottelevat suomalaiset tuomaan ne verotuksen piiriin Suomessa.