Kysely: Lapissa lomailleet aikovat uudestaan pohjoiseen

Suurin osa Lapissa lomailleista suomalaisista aikoo matkustaa Lappiin pian uudestaan, kertoo Lapland Hotels-ketjun teettämä kysely. Moni kyselyyn vastanneista kehuu Lapin lomaa onnistuneeksi.

Lapin lääni
Levin huipun ruskaa
Levin huipun ruskaa ihailemassa.Pirjo Satta

Kolme neljästä kyselyyn vastanneesta aikoo palata Lappiin vuoden kuluessa, Lapland Hotels kertoo tiedotteessaan.

Kiitosta saavat palvelut, jotka kyselyn mukaan jopa ylittivät vastaajien odotukset. Kaksi kolmasosaa vastanneista suosittelisi lomaa ystävilleen ja tuttavilleen vähintään 90 prosentin todennäköisyydellä.

Lähes puolet kyselyyn vastanneista kertoo kokeneensa edellisellä Lapin lomallaan jotain erityisen elämyksellistä ja mieleenpainuvaa. Lapissa suomalaisia kiehtoo odotetusti luonto, erityisesti pohjoisen maisemat sekä rauha ja hiljaisuus.

Lapland Hotels teetti viime toukokuussa kyselyn Itä-Suomen yliopiston matkailututkijoiden kanssa. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat M3-internet-paneelin suomalaiset vastaajat. Kyselyyn vastasi 500 täysi-ikäistä suomalaista.

Lapland Hotels on Suomen suurin yksityinen hotelliketju, jolla on 15 hotellia ja 1600 huonetta ja huoneista sekä 8000 ravintolapaikkaa Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella, Tampereella ja Oulussa. Lisäksi ketjulla on hiihtokeskustoimintaa Ylläksellä, Luostolla, Oloksella ja Pallaksella. Lapland Hotels on myös Lapin Safarit -ohjelmapalveluyrityksen osaomistaja.