Nenäpäivänä hassutellaan hyvän asian puolesta – tanssia, herkkuja ja hyvää mieltä

Maailman köyhimpien lasten auttamiseksi tehdään hyvää Etelä-Savossa Nenäpäivänä. Osallistuminen käy helposti tekstiviestillä tai esimerkiksi osallistumalla päivän päätapahtumaan kauppakeskus Stellassa.

Kuva: Yle

Nenäpäivän tapahtumat ovat värittäneet eteläsavolaista elämänmenoa pitkin syksyä. Varoja on kerätty mm. korkkarijuoksussa, puistojumpassa sekä nenäsohvalla, joka on kiertänyt eri tapahtumissa ja yrityksissä.

Nenäpäivän aattona torstaina 5. marraskuuta järjestetään kauppakeskus Akselissa Mikkelissä uudentyyppinen lipaskeräys-tempaus.

– Olemme haastaneet Mikkelin seudun vaikuttajia  on haastettu mukaan kokeilemaan lipaskeräystä, Etelä-Savon Nenäpäivän tapahtumakoordinaattori Anna-Maija Pomell kertoo.

Lipaskeräyskilpaa käydään klo 10–13 ja 15–18. Myös Nenäsohva on paikalla keskellä Kauppakeskus Akselin synttäriviikon kahvitarjoiluja.

Taukojumppaa omalla porukalla

Varsinaisena Nenäpäivänä, perjantaina 6. marraskuuta kauppakeskus Stella täyttyy punanenistä. Stellan lavalla on ohjelmaa klo 14 - 18.

– Siellä nähdään tanssimaraton, johon kutsumme kaikki, jotka ovat yhtään kiinnostuneita liikuttamaan jalkojaan. Kolmen tanssin maratonille voi jokainen osallistua ja lahjoittaa samalla haluamansa summan Nenäpäivän hyväksi.

Anna-Maija Pomell arvioi, että Nenäpäivää on Mikkelissä tekemässä kymmeniä järjestejä ja lukematon määrä vapaaehtoisia.

– Jos tapahtumiin ei pääse mukaan, on helppo lähettää esimerkiksi kymmenen euroa tekstiviestillä. Yksi vaihtoehto on järjestää omassa porukassa taukojumppa, kerätä pieni maksu ja lahjoittaa se Nenäpäivän hyväksi, Pomell vinkkaa.

Kuva: Susanna Pekkarinen / Yle

Nenäpäiväviikolla käydään myös leikkimielistä kilpaa parhaasta Nenäleivoksesta (siirryt toiseen palveluun). Kolme mikkeliläistä makeaa leivosta kilvoittelee tittelistä.

Stellan Nenäpäivän ohjelma:

Klo 14 Nenäpäivä-tapahtuman avaa Mikkelin Nenäpäivän virallinen suojelija.

- Nenäsohvan tarina

- KUKA & VANU:n improesitys

Klo 15 Nenästagella Blue Diamonds. Haastatteluja ja haasteita. Miten nenäilee nyrkkeijlijä Olavi Hagert?

Klo 16 Tanssimaraton! Mukaan joustava asu ja osallistut hyvän tekemiseen Etelä-Savon Tanssiopiston kanssa. 3 varttia, 3 tyyliä!

Klo 17 Näe Mikkelin Nenätanssi ja Mikkelin Näyttävin Nenäleivos 2015 -kisailuluomukset! Ja KonstaMC!

Stellan Tähtitorilla ovat mukana myös:

Kuva: Yle

- Lipaskerääjät

- Etelä-Savon Liikunnan terveysmittauspiste

- Fidan Mikkelin kirpputorien piste

- Kieltenopettajat tempaisevat: kodin pihaleikkejä; Muistatko vielä tämän?

- LadyLinen videomatkalta energiaa

- Nuorisokahvila CafeRUKE & Elmeri + pitsalippuja Nenäsohva- jatkoille

Nenäpäivä-keräykseen vo osallistua tekstiviestillä. 10 euron lahjoiten voi tehdä seuraavasti: Tekstaa ETELÄSAVO numeroon 16499.

Lisää Nenäpäivän tapahtumista löytyy täältä (siirryt toiseen palveluun).