Suomi julkaisee oman emoji-kokoelman

Suomi julkaisee omat emojinsa ensimmäisenä maana maailmassa, ulkoministeriö tiedottaa. Kokoelma julkaistaan joulukuussa.

Suomi on julkaisemassa oman kokoelmansa niin sanottuja emoji-kuvasymboleja, kertoo ulkoministeriö. Ulkoministeriön mukaan Suomi on maailman ensimmäinen maa, joka julkaisee omat emojinsa.

Emojeilla tarkoitetaan hymiö- ja kuvasymboleja. Ne ovat lähtöisin Japanista, ja niitä käytetään muun muassa mobiiliviestinnässä ja sosiaalisessa mediassa.

Suomi-emojit ovat osa ulkoministeriön tuottaman This is Finland -maakuvasivustonjoulukalenteria (siirryt toiseen palveluun), ministeriö toteaa tiedotteessaan.

Kuva: Ulkoasiainministeriö
Kuva: Ulkoasiainministeriö

Joulukalenterissa on 24 luukkua. Niiden takaa avautuu joka päivä yksi Suomi-tunnetta kuvaava emoji.

Osaa noista tunteista kuvastaa maailmalla tunnettu suomalainen. Lisäksi kokoelmassa on mukana muita tärkeitä Suomeen liittyviä asioita.

Ulkoministeriön mukaan kokoelma sisältää kaikkiaan yli 30 emojia. Se on kokonaisuudessaan ladattavissa sovelluskaupoissa joulukalenterin avauspäivänä eli joulukuun ensimmäisenä päivänä. Kokoelma on ilmainen.

– Suomi-emojit tehdään pilke silmäkulmassa, mutta toivottavasti ne avaavat muulle maailmalle erityispiirteidemme lisäksi myös vähän vahvuuksiamme, joista aseistariisuva rehellisyys on yksi esimerkki, ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman sanoo tiedotteessa.