Mitä suurempi kysyntä, sitä kalliimmat liput – JYP muuttaa lippuhinnoittelua

Jääkiekon Liigassa pelaava JYP ottaa käyttöön uuden lippujen hinnoittelun perusteen. Uudessa järjestelmässä lippujen hinta muuttuu kysynnän mukaan.

urheilu
Tyhjiä penkkejä Jyväskylän jäähallissa.
Simo Pitkänen / Yle

JYP uudistaa lippujen hinnoittelua ja ottaa käyttöön lipunmyynnin niin sanotun dynaamisen hinnoittelun. Siinä lipun hinta muuttuu kysynnän mukaan. Samanlaista hinnoittelua käyttävät muun muassa jotkin lentoyhtiöt ja Onnibus.

Tällä kaudella hintamuutos koskee vain osaa hintaryhmistä.

– Dynaamisen hinnoittelun paikat ovat ns. matalankysynnän paikkoja, joita ei ole myyty kausikorttipaikoiksi. Näin takaamme sen, että kausikortti on edelleen edullisempi irtolippuihin verrattuna, mutta voimme tarjota etua niille, jotka hankkivat lippunsa ajoissa, perustelee JYPin myynti- ja markkinointijohtaja Jari Lindström.

Käytännössä lippujen hinnat ovat alimmillaan kun ne tulevat myyntiin. Mikäli kiinnostus tiettyä ottelua kohtaan nousee kovaksi, hinnassa tapahtuu hienoinen nousu. Mitä lähemmäksi ottelua mennään sitä korkeampi on lipunhinta. Myynnissä on aina viisi seuraavaa kotipeliä kerrallaan.

Uudistuksen myötä halvimman kategorian istumapaikkalippujen hinta alkaa 10€ eurosta, kun ne nyt maksavat 22,50€.

Toinen merkittävä uudistus lipunmyynnissä koskee erikoishintaisia seisomapaikkalippuja. Opiskelijat, lapset, työttömät ja eläkeläiset pääsevät seisomakatsomoon uudella 5€ lipulla. Erikoishintaisia lippuja on myynnissä rajoitettu määrä ja niiden hinta muuttuu myös kysynnän mukaan.