Lakiesitys tehokkaasta katumisesta peruuntumassa

Kansanedustaja Esko Kiviranta (kesk.) pitää lakiesitystä asiattomana ja yhdenvertaisuutta loukkaavana, ulkoministeri Soini rötösherrojen paapomisena. Niin sanottu tehokkaan katumisen malli tarkoittaa, ettei rikostuomiota tule, jos verovelvollinen oma-aloitteisesti ilmoittaa pimittämänsä tulot verottajalle.

Kotimaa
Kukkarosta pursuaa ulos seteleitä.
Yle

Keskustan sauvolainen kansanedustaja Esko Kiviranta uskoo, että hallitus peruuttaa esityksensätehokkaasta katumisesta. Kiviranta kuuluu valtiovarainvaliokuntaan ja sen verojaostoon, jossa asiaa käsitellään keskiviikkona.

Esko Kiviranta.
Esko Kiviranta.YLE / Seppo Sarkkinen

Lakiesityksen mukaan henkilö voisi välttyä rikossyytteiltä, jos hän ilmoittaisi verottajalta pimittämiään tuloja jälkikäteen. Kivirannan mukaan hanke on vastatuulessa muun muassa perustuslakivaliokunnassa.

– Minusta esitys on asiaton ja loukkaa yhdenvertaisuutta, sanoo Kiviranta.

– On mahdollista, että hallitus vetää esityksen takaisin jopa ennen kuin perustuslakivaliokunta ehtii siitä lausua, jatkaa Kiviranta.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) on samoilla linjoilla kuin Kiviranta. Blogikirjoituksessaan Soini arvioi, että aktiivinen katuminen vaikuttaa rötösherrojen paapomiselta.