1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi: Polttopullon heittäminen ikkunaan Lammilla oli törkeän tuhotyön yritys

Hämeenlinnan Lammilla sijaitsevan SPR:n vastaanottokeskukseen tehdyn polttopulloiskun esitutkinta jatkuu. Poliisi pyytää yhä yleisön apua. Rikosnimikkeeksi on täsmentynyt törkeä tuhotyön yritys.

Kuva: Ville Välimäki / Yle

Hämeen poliisi jatkaa Hämeenlinnan Lammilla SPR:n vastaanottokeskukseen kohdistuneen polttopulloiskun esitutkinta.

Rikosnimike tapahtuneesta on täsmentynyt. Polttopullon heittoa kerrostalon ikkunaan tutkitaan nyt törkeän tuhotyön yrityksenä.

Törkeästä tuhotyöstä seuraa vuosien vankeus

Rikoskomisario Marko Mäkisen tiedotteen mukaan törkeän tuhotyön tunnusmerkistöön kuuluu, että tuhotyö aiheuttaa suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa. Rikoksen pitää olla myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Tuomio voi olla vähintään kaksi ja enintään kymmenen vuotta vankeutta.

Polttopullo lensi Lammin keskustassa sijaitsevan kerrostalon ikkunaan 7. lokakuuta aamuyöllä. Pellavamakasiininkujalla sijaitsevassa kerrostalossa on turvapaikanhakijoiden vuokra-asuntoja. Pullo rikkoi huoneiston uloimmat ikkunat, mutta asukkaiden nopea toiminta sammutti palon alkuunsa.

Silminnäkijä oli ikkunasta nähnyt ulkona kolme tummiin pukeutunutta henkilöä, joilla oli ilmeisesti jonkinlaiset pipot päässään.

Poliisi on puhuttanut lammilaisia

Hämeen poliisi on puhuttanut alueen asukkaita ja tehnyt lisäksi muita tutkinnallisia toimenpiteitä.

Poliisi pyytää kuitenkin edelleen yleisöltä vihjeitä tapahtumayöltä, sitä edeltävältä illalta sekä tapahtuman jälkeiseltä aamulta.

Vihjeet pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen: pitkakestoinentutkinta.kh.hame@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai numeroon 050 523 5224.