1. yle.fi
  2. Uutiset

Cirkolle uusi johtaja Helsingin juhlaviikoilta

Uuden sirkuksen keskuksen toiminnanjohtajaksi valittu Riku Lievonen tuo Helsingin juhlaviikoilta mukanaan kokemusta suurista sirkustuotannoista sekä ymmärrystä yleisön suuntaan tehtävästä työstä. Uusi johtaja haluaa nostaa nykysirkuksen arvostusta Suomessa.

kulttuuri
Sirkustaiteilija tasapainoilee.
Yle

Helsingin Suvilahdessa toimiva Cirko – Uuden sirkuksen keskus on tärkeä palanen suomalaisen sirkustaiteen kentällä. Vuoden 2016 alussa Cirkon toiminnanjohtajana aloittava Riku Lievonen haluaa parantaa sirkuksen toimintaedellytyksiä Suomessa.

Riku Lievonen
Riku LievonenPetri Anttila

– Suomalainen nykysirkus on edelleenkin uutta ja dynaamista ja kenttä kasvavaa, mutta ensi-ihastumisen jälkeinen arki on myös jo nähty. Nyt pitää suunnata kaikki voimavarat sirkustaiteen toimintaedellytysten ja -resurssien jatkuvuuteen, Lievonen kertoo Cirkon tiedotteessa.

Hän on viiden vuoden ajan kehittänyt Helsingin juhlaviikkojen esittävien taiteiden ohjelman tuottajana myös sirkusohjelmistoa. Lievonen on alalla kokenut tekijä, joka on työskennellyt aikaisemmin Cirkon ohella Sirkuksen tiedotuskeskuksessa, Circo Aerossa, sekä Lontoossa nykysirkukseen ja –teatteriin erikoistuneessa Crying Out Loud –tuotantotalossa.

Lievosella riittää Cirkon johtajana tekemistä, sillä sirkustaide ei ole vielä päässyt puheteatterien tavoin osaksi pysyvää valtiontukea eli niin sanottua VOS-järjestelmää. Cirko on saanut avustuksensa vuosittain jaettavista harkinnanvaraisista kulttuurimäärärahoista.

– Juhlaviikoilta Riku tuo mukanaan syvän ymmärryksen yleisösuuntaisesta tekemisestä. Juuri nykysirkuksen yleisölle tutuksi tekemisessä Cirkolla on tulevina vuosina entistä vahvempi rooli, kertoo Cirkon hallituksen puheenjohtaja Kaarina Gould.

Uuden sirkuksen keskuksen vuosittainen Cirko-festivaali järjestetään ensi vuonna toukokuun alkupuolella.

Lue seuraavaksi