1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Naisenergiaa japanilaisittain: Naiset mukaan bisnekseen, feminismistä viis

Japanilainen Yukako Uchinaga perusti kahdeksan vuotta sitten järjestön, joka tähtää naisten nostamiseen talouselämän ja yhteiskunnan johtopaikoille. Uchinagan tavoitteena ei ole sukupuolten välinen tasa-arvo vaan yritysten kukoistaminen.

Yukako Uchinaga haluaa lisää naisia japanilaisyritysten johtajistoon. Kuva: Pauli Lahti / Yle

Entinen IBM-johtaja Yukako Uchinaga johdatti runsaat 80 japanilaisnaista Helsinkiin tutustumaan suomalaiseen työ- ja liike-elämään. Naiset kuuluvat Uchinagan vuonna 2007 perustamaan J-Win -verkostoon. Järjestön tavoite on yksinkertainen: Japani tarvitsee enemmän naisjohtajia.

– Japani on hyvin vanhoillinen, miesten hallitsema maa, Uchinaga sanoo.

Eläkkeellä oleva Uchinaga sanoo, että hänen toimintansa perustuu ensisijaisesti japanilaisten yritysten johtamistyylin parantamiseen.

– En ole feministi. Minä en puhu naisten oikeuksista vaan bisneksenteon uudistamisesta. Japanilaiset yritykset tarvitsevat erilaisuutta ja moninaisuutta. Ensimmäinen askel tähän suuntaan on, että myös naiset nousevat talouselämän johtopaikoille, Uchinaga linjaa.

Työsarkaa riittää

J-Win -verkoston tehtävä ei ole helppo. Naisten osuus esimerkiksi japanilaisten pörssiyhtiöiden hallituspaikoista on edelleenkin vain 1,8 prosenttia.

– Tärkeintä on pystyä luomaan uudenlainen roolimalli naisille. Muutokset ovat hitaita, mutta pääministeri Shinzo Aben naisia puolustava puheenvuoro muutama vuosi sitten oli merkittävä linjaus, Uchinaga sanoo.

Yukako Uchinaga itse on yksi Japanin edelläkävijöistä. Hän nousi amerikkalaisen teknologiayhtiön IBM:n johtajistoon Aasiassa jo 1990-luvulla.

– Kyllä minua syrjittiin sukupuoleni takia, mutta en minä siitä välittänyt. Minä tein vain työni niin hyvin kuin osasin.

Yritysten etu ennen kaikkea

J-Win -verkosto toimii yhteistyössä yritysten kanssa. Jokainen firma valitsee työntekijöistään kaksi naista selvittämään yhtiön johtamisstrategiaa. Tuloksista raportoidaan säännöllisesti ja muutosehdotukset käydään läpi huolellisesti.

– Kaikkein tärkeintä on saada japanilaisyritykset menestymään. Ennen se onnistui vanhoilla konsteilla, mutta nyt vaaditaan erilaista johtamista. Ja sitä varten yritysten tärkeille paikoille on saatava myös nykyistä enemmän naisia, Yukako Uchinaga sanoo.