1. yle.fi
  2. Uutiset

Venäläiset haravoivat Siinain autiomaata metri metriltä – katso video

Pudonneen venäläiskoneen jäänteitä etsitään 40 neliökilometrin alueelta. Karuun ylänkömaisemaan on tuotu kymmeniä venäläisiä etsijöitä.

Ulkomaat
Venäjän hätätilaministeriö käy läpi Egyptiin pudonneen matkustajakoneen onnettomuuspaikkaa Siinain autiomaassa.
Venäjän hätätilaministeriö käy läpi Egyptiin pudonneen matkustajakoneen onnettomuuspaikkaa Siinain autiomaassa. Kymmenien neliökilometrien etsintäaluetta tutkitaan jalkatyönä ja kuvauslennokkien avulla.

Venäjän hätätilaministeriö on laajentanut etsintäaluetta lauantaina sattuneen lentoturman tapahtumapaikalla Egyptissä. Siinain autiomaahan on tuotu 70 ministeriön työntekijää etsimään koneen ja sen matkustajien jäänteitä 40 neliökilometrin alueelta.

Kuivan aavikkoisesta etsintäalueesta osa on vuoristoisella seudulla. Koneen osien etsintään käytetään myös kauko-ohjattuja lennokkeja.

Airbus A321 -tyyppisen koneen pyrstö löydettiin noin viiden kilometrin päästä paikasta, johon suurin osa hylystä putosi. Venäläistutkijoiden mukaan kone on hajonnut ilmassa.

Uhreista 33 tunnistettu

Samaan aikaan tutkijat ovat ryhtyneet purkamaan tietoa koneen mustista laatikoista, jotka ovat tutkijoita lähellä olevien lähteiden mukaan verraten hyvässä kunnossa.

Lentoturman uhreista 33 on tunnistettu, mutta vain yksi ruumiista on luovutettu omaisille. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä saivat surmansa onnettomuudessa.

Isis toisti väitteensä

Islamistinen terroristijärjestö Isis toisti keskiviikkona pudottaneensa venäläiskoneen. Ryhmä huomauttaa internetiin ladatussa ääniviestissä, että se ei ole vielä kertonut, miten se pudotti koneen.

Isis ilmoittaa kertovansa myöhemmin yksityiskohtia matkustajakoneen pudottamisesta. Asiantuntijat pitävät hyvin epätodennäköisenä, että terroristit olisivat voineet ampua lennon alas maasta käsin.

Lennolle ujutettua pommia pidetään sen sijaan mahdollisena syynä koneen hajoamiseen ilmassa.

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi