1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ulvilan surma: Anneli Auerin puolustus lyttää uudet todisteet

Auerin puolustus aikoo antaa perjantaina oman lausuntonsa korkeimmalle oikeudelle Ulvilan surman uusimmasta käänteestä. Asianajaja Juha Mannerin mielestä syyttäjien uusilla todisteilla ei ole mitään merkitystä.

Kotimaan uutiset
Syyttäjä Kalle Kulmala katsoo Anneli Aueria.
Ulvilan surmaa on käsitelty ja tutkittu monin eri kääntein jo lähes yhdeksän vuoden ajan.Yle

Ulvilan surmaa on käsitelty julkisuudessa uskomattomin kääntein jo lähes yhdeksän vuoden ajan. Myöskään surman tutkinta ei ole sujunut tavallista reittiä.

Syyttäjien uusimmat, hätäpuheluun liittyvät todisteet eivät sinänsä yllättäneet Anneli Auerin puolustusta. Sen sijaan Auerin asianajaja Juha Manner kritisoi kovin sanoin syyttäjien toimintaa.

– Syyttäjien toiminta osoittaa täydellistä piittaamattomuutta Auerin oikeusturvaa ja hovioikeuden päätöstä kohtaan, Manner sanoo.

Syyttäjien uusilla todisteilla ei ole merkitystä.

Juha Manner, puolustuksen asianajaja

Puolustus aikoo jättää määräaikaan eli perjantaihin mennessä oman lausuntonsa korkeimmalle oikeudelle syyttäjien valituslupahakemuksesta. Puolustuksen omassa lausunnossa on tukeuduttu Mannerin mukaan maan parhaimpiin asiantuntijavoimiin.

Täystyrmäys uusille todisteille

Syyttäjien KKO:lle toimittamassa aineistossa todetaan, että Anneli Auerin ääni kuuluu hätäkeskusnauhoitteella yhtä aikaa sekä uhrin luota että puhelimen vierestä.

Syyttäjien mukaan tämä todistaa, että Auer on nauhoittanut ääntään ja soittanut äänitettä hätäkeskusnauhan aikana.

Auerin asianajaja Juha Manner tyrmää kovin sanoin syyttäjien valituslupahakemuksen todisteet.

– Syyttäjien uusilla todisteilla ei ole merkitystä.

Puolustus toivookin, että korkein oikeus tekee päätöksensä nopeasti.

– Toivomme, että valituslupaa ei myönnetä, jotta asia saataisiin vihdoinkin pisteeseensä, painottaa asianajaja Juha Manner.

Korkeimman oikeuden mukaan se pyrkii käsittelemään valituslupahakemukset vielä tämän vuoden puolella.

– Anneli Auerille koko prosessi on ollut raskasta. Onhan tämä rasittavaa hänellekin, mutta toisaalta eihän tämä ole laisinkaan uutta, että tällaisia asioita taas tuodaan tässä vaiheessa esille, sanoo puolustuksen asianajaja Juha Manner.

Lue seuraavaksi