Kuuntele: Tällaiselta mieheltä Aarnio kertoo saaneensa satoja tuhansia euroja

Jari Aarnio kertoi käräjäoikeudessa saaneensa yli 440 000 euroa varakkaalta liikemieheltä, jota hän auttoi. Aarnion selitystä käteisvarojen alkuperästä on odotettu kaksi vuotta. Osa Aarnion vastauksista on kuultavissa nauhalta, joka on tallennettu Helsingin käräjäoikeudessa.

Kotimaa
Jari Aarnio ja Riitta Leppiniemi.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on kertonut saaneensa 447 000 euroa käteistä rahaa liikemieheltä, jota hän auttoi. Liikemies kuoli vuosia sitten.

Aarnio kertoi käräjäoikeudessa antaneensa erittäin varakkaalle liikemiehelle neuvoja ja toimineensa hänen turvamiehenään. Aarnion mukaan hän ei halunnut avustaan palkkaa, joten liikemies sijoitti Aarnion palkkioiksi ajattelemiaan rahoja.

– Kun hän sitten sairastui, ajauduttin sellaiseen tilanteeseen, että hän kertoi, että nyt on se aika, kun pannaan tilit selväksi niin sanotusti. Ja kaikki tapahtui yksinomaan hänen ajatusmallinsa mukaan, että mulla ei ollut siinä mitään sanottavaa.

– Hän halusi tehdä asiat tietyllä tavalla omien varojensa kanssa ja niin hän toimi.

Aarnio sanoi, että hän ei ole aiemmin kertonut rahojen alkuperää, koska liikemies halusi salata yhteistyön Aarnion kanssa eikä halunnut sen paljastuvan missään tapauksessa.

Syyttäjä katsoo, että Aarnio on saanut satoja tuhansia euroja käteistä rahaa järjestämällä hasiksen maahantuontia. Aarniolle vaaditaan 13 vuoden vankeustuomiota muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Aarnio kiistää kaikki syytteet.

Jari Aarniota puhuttaa tallenteessa hänen asianajajansa Riitta Leppiniemi.