Hyppää sisältöön

Taideyliopistolle uusi rehtori – yllätysnimi musiikkimaailmasta

Taideyliopiston rehtoriksi on valittu seuraavaksi viideksi vuodeksi Jari Perkiömäki, joka on saksofonisti ja entinen Sibelius-Akatemian vararehtori.

Jari Perkiömäki Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Taideyliopiston hallitus kertoi tänään, että on Jari Perkiömäki on valittu rehtoriksi seuraavallle viisivuotiskaudelle. Perkiömäki aloittaa tehtävässä joulukuun alussa.

Perkiömäki on saksofonistii, joka on toiminut Sibelius-Akatemian vararehtorina (2009-2012) ja jazz-osaston johtajana (2000-2009).

Taideyliopisto aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa, kun Teatterikorkeakoulu, Sibelius-Akatemia ja Kuvataideakatemia yhdistyivät. Ensimmäiseksi rehtoriksi valitusta Tiina Rosenbergistä toivottiin räväkkää keskustelunavaajaa, mutta käytännössä jättimäisen taidekorkeakoulun johtaminen osoittautui hankalaksi.

Keväällä 2015 Rosenberg lähti yllätten rehtorin paikalta vain kahden ja puolen vuoden kauden jälkeen. Rosenberg ja Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja Karri Kaitue vakuuttivat yhteen ääneen, ettei kyse ole potkuista vaan ero tapahtui ”yhteisymmärryksessä”. Kaitue kertoi myöhemmin, että seuraajaksi haetaan enemmänkin toimitusjohtajaa kuin taiteellista lipunkantajaa.

Jari Perkiömäen valinta rehtoriksi on myös kumarrus Sibelius-Akatemian suuntaan, joka on opiskelijamäärältään Taideyliopiston suurin osasto.