1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Arkkitehti ja tietokirjailija sai tunnustusta työstään rakennusperinnön äänitorvena

Kaakkois-Suomen taidepalkinto on tänä vuonna myönnetty arkkitehti Rurik Wasastjernalle. Kiitosta arkkitehti saa erityisesti suuritöisestä ja monivuotisesta hankkeestaan Kouvolan ja Kuusankosken rakennusperinnön tutkimuksen parissa.

Kotimaan uutiset
Sivu Rurik Wasastjernan kirjasta Muutakin kuin rautatieristeys.
Kirsi Partanen / Yle

Arkkitehti Rurik Wasastjerna on palkittu erityisesti Kouvolan ja Kuusankosken kaavoituksen ja rakennusperinnön tutkimisesta ja tunnetuksi tekemisestä.

Wasastjernan tutkimukset on julkaistu yhteensä neljänä eri kirjana. Tänä vuonna on julkaistu kolmiosainen kirjasarja, joka kantaa nimeä Kolme tehdasta - yksi kunta. Vuonna 2011 julkaistu teos nimeltään Muutakin kuin rautatieristeys on lisäksi palkittu aikanaan vuoden parhaana taidekirjana.

Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan jakama palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa.

Wasastjerna saa toimikunnalta kehuja kyvystään kuvata kulttuuriympäristöä ja arkkitehtuuria ymmärrettävästi ja tarkasti. Hänet mainitaan myös taidokkaana arkkitehtuurin valokuvaajana.

Perusteluissa mainitaan myös, että teokset antavat hyvät lähtökohdat rakennuskulttuurin vaalimiseksi tulevissa maankäyttöratkaisuissa.

Rurik Wasasterjna on lisäksi tunnettu työstään Kotkassa sijaitsevan Alvar Aallon suunnitteleman Sunilan tehdasyhdyskunnan aktiivisena suojelijana, suunnittelijana ja korjausneuvojana.

Palkinnon jakanut Kaakkois-Suomen taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat.

Lue seuraavaksi