Seiska: Poliisi tutkii ministeri Hanna Mäntylän saamia avustuksia

Poliisi kertoo Yle Uutisille saaneensa tutkintapyynnön heinäkuussa. Seiska-lehden mukaan sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä hankki perusteetta oikeusapua tuhansilla euroilla.

Kotimaa
Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 3. marraskuuta 2015.
Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 3. marraskuuta 2015.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Poliisi tutkii perussuomalaisesta sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylästä jätettyä rikosilmoitusta petoksesta, kertoo Seiska (siirryt toiseen palveluun)-lehti. Poliisi vahvistaa Yle Uutisille saaneensa tutkintailmoituksen heinäkuussa.

Epäilty rikos olisi kuitenkin tapahtunut jo vuonna 2010.

Lehden mukaan Mäntylä oli lastenhuoltoon liittyvässä oikeudenkäynnissä sanonut olevansa yksinhuoltajaäiti ja tarvitsevansa valtion oikeusapua. Mäntylä oli kuitenkin asunut avoliitossa merikapteenin kanssa. Oikeusapua korvattiin Mäntylälle noin 5 100 eurolla.

Mäntylän ilmoituksen mukaan avopuoliso vietti joka toisen kuukauden merellä ja oli kirjoilla Liettuassa, minkä vuoksi Mäntylä voitiin katsoa yksinasuvaksi.

– Tapahtumien kulku on vielä selvityksessä emmekä voi sanoa, kuka on syyllistynyt mihinkin, kommentoi tutkinnanjohtaja Jukka Haataja Lapin poliisista Yle Uutisille.

– Ilmoittajan mukaan on tapahtunut petos, mutta nimike selkiytyy, kun poliisi on saanut tutkintansa päätökseen.

Haatajan mukaan parissa viikossa tehdään päätös siitä, eteneekö tutkinta syyteharkintaan.

Yle Uutiset ei tavoittanut Hanna Mäntylää kommentoimaan rikosepäilyä.