Postikilpailu kovenee – lehtitalojen jakeluyhtiö ryhtyy jakamaan kirjeitä ja paketteja

Yhdentoista lehtitalon yhteinen jakeluyhtiö Suomi ryhtyy vuoden vaihteessa jakamaan kirjeitä ja paketteja sanomalehtien mukana.

Kotimaa
Äänestyslippu, kirjekuori.
Yle Uutisgrafiikka

Lehtiyhtiöiden jakeluyhtiö Suomi kuskaa vuoden vaihtumisen jälkeen myös kirjeitä ja paketteja. Suomi jakelee sopimuspostia, eli yksityiset kuluttajat eivät voi sen kautta postiaan lähettää.

Ensi alkuun postia jaetaan vain Satakunnan ja Pirkanmaan alueilla, missä joilla yhtiöllä on jo postitoimilupa. Laajeneminen on kuitenkin jo mielessä.

– Haemme yhtiölle lisää lupia ja pyrimme mahdollisimman nopeasti tarjoamaan tuotteita nimenomaan yritysasiakkaille, sanoo Jakeluyhtiö Suomen toimitusjohtaja Marko Toivari.

Yhtiön jakeluverkko kattaa nyt noin puolet Suomen kotitalouksista.

– Markkinoilla tuntuu olevan kiinnostusta meihin, ja haasteemme onkin nyt saada prosessit nopeasti siihen kuntoon, että voimme ottaa lehtien joukkoon muutakin jaettavaa, Toivari sanoo.

Jakeluyhtiö Suomen omistavat Alma Manu Oy, Sanoma Media Finland Oy, Keskisuomalainen Oyj, TS- Yhtymä Oy, Kaleva Oy, Kaakon Viestintä Oy, Esan Kirjapaino Oy, Ilves Jakelu Oy, Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj, Marva Media Oy ja SLP-Jakelu Oy.