1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Sammon tulos koheni edelleen – Konserni lyhentää tulosraporttejaan

Arvopaperimarkkinalain muutokset tulevat voimaan kuun lopussa. Listayhtiöiden on julkaistava vain tilinpäätös ja puolivuosikatsaus.

talous
Sampo Group konttori Fabianinkadulla, Helsingissä.
Sampo Group konttori Fabianinkadulla, Helsingissä.Anni Reenpää / Lehtikuva

Finanssikonserni Sampo paransi tulostaan hieman vuoden kolmannella neljänneksellä. Voitto nousi 460 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin vastaavana aikana se teki voittoa kahdeksan miljoonaa vähemmän.

Samaan aikaan vahinkovakuutusyksikön voitto kasvoi 228 miljoonasta 245 miljoonaan euroon ja henkivakuutusyksikön 40 miljoonasta 52 miljoonaan euroon.

Konserniin kuuluvat vahinkovakuutusyhtiö If ja henkivakuutusosakeyhtiö Mandatum.

Nordean osuus Sammon tuloksesta puolestaan putosi 192 miljoonasta 159 miljoonaan euroon. Loppuvuoden näkymien kannalta konserni arvioi Nordean vaikutuksen tulokseen olevan huomattava.

Sampo-konserni muuttaa raportointikäytäntöjään arvopaperimarkkinalain muutosten myötä. Konserni aikoo julkaista ensi vuodesta alkaen vuoden ensimmäisen ja kolmannen osavuosikatsauksen lyhennetyssä muodossa.

Eduskunnan hyväksymät muutokset arvopaperimarkkinalakiin tulevat voimaan marraskuun lopussa. Sitten pörssilistattujen yhtiöiden ei tarvitse julkaista osavuosikatsauksia vuoden ensimmäiseltä ja kolmannelta neljännekseltä ollenkaan. Listayhtiöiden on julkaistava ainoastaan tilinpäätös ja puolivuosikatsaus.

Lue seuraavaksi