Venäjä: Liian aikaista sanoa Siinain lentoturman syytä

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että Britannian ja yhdysvaltalaisten tiedustelulähteiden pommiepäilyt ovat spekulaatiota.

Ulkomaat
Venäjän hätätilaministeriön välittämässä kuvassa näkyy A321-matkustajakoneen jäänteitä Siinain niemimaalla 1. marraskuuta. Kaksi valkoista pick-up-autoa kuvan etualalla.
Venäjän hätätilaministeriön välittämässä kuvassa näkyy A321-matkustajakoneen jäänteitä Siinain niemimaalla 1. marraskuuta 2015.Maxim Grigoryev / Venäjän hätätilaministeriö / AFP

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoi torstaina, että on liian aikaista vetää johtopäätöksiä Egyptin lauantaisen lentoturman syistä.

Eilen keskiviikkona Britannia ilmoitti keskeyttävänsä toistaiseksi lennot Siinain niemimaalla sijaitsevaan Sharm el Sheikhiin. Myös Irlanti on tehnyt samoin. Britannian ulkoministeri Philip Hammond sanoi, että hallituksen tietojen mukaan on olemassa "huomattava mahdollisuus", että räjähde pudotti koneen.

Uutiskanavat CNN (siirryt toiseen palveluun) ja NBC (siirryt toiseen palveluun)uutisoivat yhdysvaltalaisten tiedustelulähteiden kertoneen, että Isisin asettama pommi vaikuttaa todennäköiseltä syyltä koneen putoamiselle.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille torstaina, että pommiepäilyt ovat spekulaatiota.

– Vain tutkijat voivat kertoa, mitä tapahtui ja mistä syistä, emmekä ole kuulleet heiltä vielä mitään ilmoituksia, Peskov sanoi.

Hänen mukaansa venäläiset lentokoneet jatkavat lentoja Sharm el Sheikhiin. Venäläisen Kogalymavia-yhtiön Sharm el Sheikhistä lähtenyt matkustajakone putosi lauantaiaamuna Siinailla. Kaikki kyydissä olleet 224 ihmistä kuolivat.

Lähteet: Reuters, AFP