Raisa Räisäsen katoamisesta uusia tietoja – taksinkuljettaja kertoi kyydistä

Tampereella vuonna 1999 kadonneen Raisa Räisäsen tapauksen tutkinnassa on ilmaantunut uusi todistaja.

Kotimaa
Tampereella vuonna 1999 kadonnut Raisa Räisänen.
Tampereella vuonna 1999 kadonnut Raisa Räisänen.Keskusrikospoliisi / Lehtikuva

Tampereella 16 vuotta sitten kadonneen Raisa Räisäsen tapauksen tutkinnassa on ilmaantunut uusi todistaja. Tamperelainen taksinkuljettaja on ilmoittanut poliisille ottaneensa katoamisyönä 16-17.10.1999 kyytiin Tampereen keskustasta Raisa Räisäsen tuntomerkkeihin sopivan nuoren naisen.

Todistajan mukaan nuoren naisen seurassa oli tummahiuksinen, syntyperältään eteläeurooppalaista tai esimerkiksi turkkilaista muistuttava mies, jonka ikää oli vaikea arvioida. Mies on ollut pituudeltaan naista lyhyempi.

Taksinkuljettaja kuljetti heidät miehen antaman osoitteen perusteella osoitteeseen Multiojankatu 28. Osoite on Tampereen eteläosassa Helsingin suuntaan noin yhdeksän kilometriä keskustasta. Alueella on kolme isompaa kerrostalokokonaisuutta.

Keskusrikospoliisi pyytää tämän vihjeen perusteella kaikkia mahdollisia tietoja, jotka voisivat liittyä näihin henkilöihin. Varsinkin alueella asuneet tai oleskelleet, tuntomerkkeihin sopivat mieshenkilöt, kiinnostavat tutkijoita.

Raisa Räisänen oli kadotessaan 16-vuotias. 175-senttinen tyttö oli vartaloltaan urheilullinen ja hoikka. Punaruskeat hiukset olivat puolipitkät. Raisa Räisänen oli kadotessaan pukeutunut mustaan lyhyeen puolihameeseen, punaiseen olkaintoppiin, mustaan paitapuseroon ja mustaan blaizeriin.

Vihjeen viivästymiselle ei selkeää syytä

Taksinkuljettajan ilmaantuminen todistajaksi useiden vuosien jälkeen ei ole poikkeuksellista, sanoo rikoskomisario Paavo Tuominen.

– Joskus valitettavasti käy näin, että todistajat jättävät ilmoittamatta näkemänsä ilman järkevää syytä. Tutkinnalle on tietenkin parasta, jo tiedot saadaan mahdollisimman nopeasti.