Hyppää sisältöön

Lahden linja-autoasema muuttaa vasta talvella – funkkisrakennus myyntiin

Lahden uusi matkakeskus on kokonaisuudessaan valmis vasta helmikuussa. Matkahuolto muuttaa nykyiseltä paikaltaan Lahden keskustasta rautatieaseman viereen vasta joulusesongin jälkeen.

Kuva: Yle

Pitkän matkan bussit siirtyvät Lahden uuteen matkakeskukseen vasta helmikuussa.  Matkahuollon aluepäällikkö Sari Welling kertoo, että syynä on joulusesonki. Matkahuolto ei halunnut tehdä muuttoa samaan aikaan, kun pakettien kulkeminen on kiivaimmillaan.

– Lahden linja-autoasema on yksi Suomen vilkkaimmista matkahuolto-pisteistä. Emme lähde parhaimman sesongin aikaan sotkemaan asiakkaita, sanoo Welling.

Rautatien alikulkutunnelissa voi seurata Pelicansin menestystä

Matkakeskus olisi muuten valmis jo jouluun mennessä. Matkahuolto maksaa tammikuun vuokran kahteen paikkaan.

Teknisen johtajan Matti Kurosen mukaan vanha linja-autoasema myydään kilpailutuksen perusteella, sille jolla on paras idea uudeksi toiminnaksi.

Matkakeskus valmistuu jouluun mennessä. Alunperin sen piti olla valmis lokakuussa. Paikallisliikenteen uudet bussipysäkit otetaan käyttöön lähiaikoina ja samalla Mannerheimin kadun liikennejärjestelyt palautuvat normaaleiksi.

 Vesijärvenkadulla olevaa alikulkutunnelia viimeistellään vielä kertoo Matkakeskus työmaan projektipäällikkö Timo Parikka.

–  Siinä on äänieritysvillat, metallirakenteet ja kehikot tehty ja erikoisvalaistus, joka vaihtuu sen mukaan miten Pelicans pelaa voitokkaasti  täällä Lahdessa, kertoo Parikka.