Perussuomalaisista erotettu Tynkkynen ei saa enää osallistua eduskuntaryhmän kokouksiin

Sebastian Tynkkysen mukaan "eduskuntaryhmä on päätöksensä tehnyt". Tynkkynen on PS-nuorten puheenjohtaja ja puolueen varapuheenjohtaja. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on tähän saakka saanut osallistua puolueen eduskuntaryhmän kokouksiin, samoin puolueen varapuheenjohtajisto.

politiikka
Sebastian Tynkkynen poistumassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksesta Helsingissä 5. marraskuuta.
Sebastian Tynkkynen poistumassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksesta 5. marraskuuta Helsingissä.Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaisista erotettu Sebastian Tynkkynen ei saa enää osallistua perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksiin.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoi päätöksestä äsken.

– Ryhmä on yksimielisellä päätöksellä tullut siihen tulokseen, että läsnäolo-oikeus ryhmän sääntöjen mukaisesti evätään. Syynä oli monien edustajien kokema luottamuspula tästä prosessista, joka on johtanut puoluehallituksen esittämään ja päättämään Tynkkysen erottamiseen puolueesta.

Tynkkysen mukaan "eduskuntaryhmä on päätöksensä tehnyt ja heillä on valta päättää asiasta".

– Tässä nyt sulatellaan tätä asiaa. Kaikki on tapahtunut nopeasti, hän sanoi.

Tynkkynen on puoluekokouksen valitsema puolueen 3. varapuheenjohtaja. Terho on aiemmin kertonut, että varapuheenjohtajistolla on lähtökohtaisesti oikeus olla mukana eduskuntaryhmän kokouksissa, ellei ryhmäkokous toisin päätä.

Myös PS-nuorten puheenjohtajalla, joka Tynkkynen on, on perinteisesti ollut pääsy eduskuntaryhmän kokouksiin.

Tynkkynen on sitä mieltä, että puolueen puheenjohtajiston olisi tärkeää päästä osallistumaan kokouksiin ja hän toivoo, että tulevaisuudessa tämä on hänen osaltaankin jälleen mahdollista.

– Katsotaan nyt, kuinka pitkään tämä kestää.