Sipilä: Posti ei riko sopimuksia – SDP: "Hyväksytte rikkurityövoiman"

Pääministeri Juha Sipilä on ollut yhteydessä Postiin käynnissä olevan työehtokiistan aikana. Pääministeri korostaa, että Postin on noudatettava kansainvälisiä työsopimuksia.

politiikka
Juha Sipilä
Juha SipiläJussi Nukari / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puolustaa Postin toimintaa käynnissä olevan työehtokiistan aikana. Hän on saanut Postilta vastauksen, että työsopimuksia ei rikota.

– Postin on noudatettava hyvää henkilöstöpolitiikkaa ja noudatettava kansainvälisiä työsopimuksia. Asia on meidän osalta vielä kesken, mutta sen vastuksen, jonka olen saanut, sopimuksia ei rikota, pääministeri Juha Sipilä kertoo eduskunnan kyselytunnilla.

Oppositiopuolue sosiaalidemokraatit syyttävät Postia rikkurityövoiman käytöstä. He pitävät toimintaa ennenkuulumattomana ja vaativat omistajaohjauksesta vastaavaa pääministeri puuttumaan asiaan.

– Uskomatonta, että olette hyväksymässä rikkurityövoiman käytön Postissa, kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd) syyttää hallitusta.

–Neuvotelkaa, neuvotelkaa, neuvotelkaa ja sopikaa asia, Sipilä jatkaa ja viittaa käynnissä oleviin työehtosopimusneuvotteluihin.

SDP:n Antti Lindtmanin mukaan Postin työntekijöiden palkkojen alennuksilla valmistellaan Postin yksityistämistä. Yksi keskeinen kysymys käynnissä olevissa työehtoneuvotteluissa on postin kantajien palkan alentaminen.

Pääministeri Juha Sipilä tyrmää epäilyt ykstyistämisestä ykskantaan.