Lufthansan matkustamohenkilökunta lakkoon perjantaina – "Vaikutukset merkittäviä"

Lakko ei vaikuta Lufthansa-yhtiöön kuuluvien Swiss-, Austrian Airlines-, Germanwings-, Eurowings- ja Brussels Airlines-yhtiöiden lentoihin.

Ulkomaat
Lufthansa.
Lufthansan matkustamohenkilökunta meni perjantaina viikon kestävään lakkoon.Frank Rumpenhorst / EPA

Lufthansan matkustamohenkilökunta menee lakkoon perjantaina. Henkilökuntaa edustavan ammattiliiton UFO:n mukaan lakko alkaa kello 13 Suomen aikaa, ja se kestää viikon. UFO kertoo lakon yksityiskohdista perjantaiaamuna.

Lufthansa moittii, että ammattiliitto ei kerro lakon yksityiskohtia aiemmin. Se valittaa, että voi tehdä muutoksia lentoaikatauluihinsa, koska lakon yksityiskohdat kerrotaan vasta muutama tuntia ennen sen alkua.

– Lakon vaikutukset matkustajille ovat merkittäviä, koska Lufthansalla ei ole aikaa tehdä vaihtoehtoisia suunnitelmia, yhtiöstä ilmoitetaan.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Lufthansan matkustamohenkilökunta lakkoilee pari vuotta kestäneen sopimusriidan aikana. Kiistan keskiössä ovat matkustamohenkiökunnan varhaiseläke-edut. UFO haluaa, että ne pidetään ennallaan.

Lufthansan lentäjät ovat olleet lakossa useampaankin kertaan, ja lakot ovat tähän mennessä maksaneet yhtiölle 130 miljoonaa euroa tänä vuonna.

Lakko ei vaikuta Lufthansa-yhtiöön kuuluvien Swiss-, Austrian Airlines-, Germanwings-, Eurowings- ja Brussels Airlines-yhtiöiden lentoihin.

Lähteet: AP, AFP, Reuters