Republikaanien esivaaliehdokas: Raamatun Joosef rakensi Egyptin pyramidit

Raamatun Joosef oli yksi Jaakobin 12 pojasta. Hänestä kerrotaan ensimmäisessä Mooseksen kirjassa.

USA:n presidentinvaali
Republikaanien esivaaliehdokas Ben Carson.
Republikaanien esivaaliehdokas Ben Carson.Larry W. Smith / EPA

Yhdysvaltain republikaanipuolueen esivaaliehdokas Ben Carson uskoo, että Raamatun Joosef rakensi Egyptin suuret pyramidit. Carsonin mukaan Joosef rakensi pyramidit viljavarastoiksi. Ne eivät siis olisikaan faaraoiden hautakammioita, kuten arkeologit väittävät.

Buzzfeed News -sivusto (siirryt toiseen palveluun) on keskiviikkona ladannut internetiin videon, jossa Carson selittää teoriaansa Seitsemännen päivän adventistien yliopistossa 17 vuotta sitten. Hän on vahvistanut CBS Newsille (siirryt toiseen palveluun), että hänen uskonsa on säilynyt samana.

– Kaikki arkeologit luulevat, että pyramidit rakennettiin faaraoiden haudoiksi. Mutta niidenhän on täytynyt olla jotain todella isoa tarkoitusta varten, jos sitä oikein ajattelee, sanoo Carson videolla.

Raamatun Joosefilla hän tarkoittaa yhtä Jaakobin 12 pojasta. Kateelliset veljet myivät isänsä lempilapsen orjaksi Egyptiin, missä hänestä lopulta tuli faaraon neuvonantaja.

Joosefin uskottiin osaavan ennustaa unista, ja hän ennusti faaraolle seitsemän hyvää ja viljavaa vuotta sekä seitsemän nälkävuotta. Ennustus kävi toteen, mutta faarao oli ennustuksen ansiosta varastoinut viljaa, ja Egyptissä vältyttiin nälänhädältä.

Carson myös hylkää videolle teorian, että avaruusolennot olisivat rakentaneet pyramidit.

– Kun katsoo, miten pyramidit on rakennettu, ilmatiiviine kammioineen, niin niiden täytyy olla useita eri tarkoituksia varten. Ja useat tieteilijät ovat sanoneet: "Toiselta planeetalta kotoisin olevan olennot laskeutuivat alas ja heillä oli erikoistaitoja ja sillä tavalla" – mutta ei tarvita avaruusolentoja, kun Jumala on joukossamme, selittää Carson videolla.

Carson on eläköitynyt neurokirurgi, joka on yhdessä Donald Trumpin kanssa johtanut republikaanien esivaalien mielipidemittauksia.

Lähteet: AP