YK:lta apua Etelä-Sudanin koneturman selvittelyyn

YK on tarjonnut sukeltajien apua Etelä-Sudanille.

Ulkomaat
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Yhdistyneiden Kansakuntien rauhanturvaajat etsivät keskiviikkoisen lentoturman uhreja ja mustaa laatikkoa onnettomuuspaikalla Etelä-Sudanissa Niili-joen läheisyydessä. Koneen osia on laajalla alueella rannalla ja joessa.

YK:n bangladeshilaiset sukeltajat, jotka kuuluvat YK:n rauhanturvaajiin, avustavat turmakoneen osien ja uhrien löytämisessä. Myöhemmin Japani lähettää insinöörejään auttamaan koneen hylyn nostamisessa.

Venäläisvalmisteinen rahtilentokone syöksyi maahan keskiviikkona pian nousun jälkeen Etelä-Sudanin pääkaupungissa Jubassa. Turmassa menehtyi kaikkiaan 37 ihmistä. Poliisilla ei ole tietoa, kuinka paljon koneessa oli kaikkiaan matkustajia.

Kone putosi noin 800 metrin päähän Juban lentokentän kiitoradasta. Juban kenttä on vilkkain lentokenttä sodan runtelemassa maassa.

Etelä-Sudanin liikenneministeriö yrittää selvittää onnettomuuden syytä. Etelä-Sudanin ilmailuhallinnon mukaan rahtikoneella ei ollut oikeutta kuljettaa matkustajia. Rahtikoneet kuitenkin kuljettavat usein sekä ihmisiä että tavaroita Etelä-Sudanin syrjäseuduilla.

Lähteet: AP, AFP