1. yle.fi
  2. Uutiset

Lahden Sibeliustalo ja Lahden messut aiotaan yhdistää

Lahden kaupunginjohtaja ehdottaa Lahden Messujen ja Lahden Sibeliustalon yhdistämistä. Yhdistämisellä haetaan synergiaa ja vahvistetaan yhtiöiden toimintaa. Uuden yhtiön toimitusjohtajan haku on alkamassa.

Lahti
Näkymä Sibeliustalosta sisältä ulos.
Meeri Niinistö / Yle

Lahden kaupunginjohtaja ehdottaa Lahden Messujen ja Lahden Sibeliustalon yhdistämistä. Yhtiöjärjestelyn yhtenä tavoitteena on yhtiöiden vahvistaminen ja markkinoinnin ja myynnin yhdistely.

Henkilöstöä ei aiota vähentää, mutta toimintatavat ja toimenkuvat muuttuvat.

Sibeliustalon toimitusjohtaja Taneli Tuomaala siirtyi uusiin tehtäviin elokuussa ja Lahden Messujen toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen aloittaa toisessa tehtävässä vuodenvaihteessa. Toimitusjohtajaa haetaan uudelle yhtiölle.

Lahden Messujen hallituksen puheenjohtajan Jari Salosen mukaan kyse ei ole pelkästään kulujen karsimisesta vaan uusista toimintatavoista.

– Molempien yhtiöiden toiminta-alueella on asetettava tavoitteeksi, että oma volyymi nousee. Me saamme lisää tapahtumia Lahteen, lisää messuja, kongresseja ja konsertteja. Asiakkaiden ja järjestäjien kannalta tämä olisi houkuttelevampi vaihtoehto.

Myös Sibeliustalon hallituksen puheenjohtaja Tapani Ripatti on innostunut.

– Kaikki kenen kanssa olen jutellut, ovat sitä mieltä, että tämä on hyvä mahdollisuus. Tässä kaikilla ihmisillä on hyvä tahto tehdä Lahdesta hyvä. Tämä on Lahdelle loistava paikka, kun ajatellaan tulevia hiihdon MM-kisoja. Tuleehan tässä aivan upeita mahdollisuuksia tehdä tilaisuuksia, sanoo Ripatti.

Lahden ja Nastolan yhdistymishallitus käsittelee asiaa maanantaina.

Lue seuraavaksi