Katso video Kakolan vankilan upeasta henkiinheräämisestä – Nenäpäivän tapahtumavyöry jatkuu yhä

Kakolan halloweenkierros, taide-elokuva Mikaelinkirkossa ja lukuisat muut tapahtuivat näkyivät loka-marraskuussa Turun seudulla mm. kauppakeskuksissa ja urheiluhalleissa. Yhteistä tapahtumille on se, että ne on tehty talkoilla.

Nenäpäivä
Kakolan vankilakierroksella yleisön tehtävänä oli olla hiljaa. Silti kaikki nauttivat.
Kakolassa järjestettiin lokakuussa perinteinen Halloween-kierros jo viidennen kerran. Kierros on osa Nenäpäivää ja koko tapahtuman tuotto meni hyväntekeväisyyteen.

Vuosittainen hyväntekeväisyystempaus Nenäpäivä on jo vuosien aikana tuonut Turun seudulle mitä erilaisimpia tempauksia. Muistissa on esimerkiksi Robinin keikka tavaratalon katolta pari vuotta sitten.

Tänä vuonna Turun alueen suosituin tapahtuma oli Kakolassa järjestetty Halloweenin kummituskierros, joka myytiin loppuun vain kolmessa tunnissa. Yllä olevasta videosta voit tutustua tunnelmiin. Yksin tämä tapahtuma keräsi Nenäpäivän pottiin peräti 7000 euroa.

Kaikkiaan Nenäpäivän keräys on tuottanut Lounais-Suomessa jo kymmeniä tuhansia euroja. Pelkkä villasukkamyynti Turun tuotti lähes 2 000 euroa. Turun, Kaarinan ja Raision seurakuntien lipaskeräykseen osallistui toistasataa kerääjää.

Yksi upeimmista pikavauhtia kokoon kasatuista tapahtumista oli torstainen elokuvailta Mikaelinkirkossa. Moni katsoja koki kylmiä väreitä, kun katoliseen maailmaa kuvaava, palkittu Ida näytettiin kirkon jättikankaalta.

Muista tapahtumista löytyy osviittaa Nenäpäivän sivuilta (siirryt toiseen palveluun). Sieltä selviää, kuinka nenät ovat vilkkuneet Turuilla ja toreilla.