Lufthansan matkustamohenkilökunnan lakko jatkuu – lentoja perutaan lauantainakin

Lufthansan matkustamohenkilökunnan lakko vaikuttaa lauantainakin jopa kymmenien tuhansien ihmisten matkoihin, kun lentoja joudutaan perumaan.

Ulkomaat
Lufthansa.
Lufthansan matkustamohenkilökunta meni perjantaina viikon kestävään lakkoon.Frank Rumpenhorst / EPA

Lufthansa-lentoyhtiön matkustamohenkilökunta on lakossa lauantaina aamuvarhaisesta myöhäiseen iltaan, tiedottaa saksalaisyhtiö. Lentoyhtiön mukaan lakko alkaa paikallista aikaa kello 06:00 ja päättyy kello 23:00.

Perjantaina lakkoilun vuoksi peruttiin satoja lentoja, mikä vaikutti jopa useamman kymmenen tuhannen ihmisen matkoihin. Uutistoimistojen mukaan lauantaina lakkoilu vaikuttaa vieläkin useamman, jopa 58 000 ihmisen lentoihin.

Matkustamohenkilökunnan lakko vaikuttaa Frankfustista ja Düsseldorfista lähteviin ja näille kentille saapuviin lentoihin. Lakon vaikutuspiirissä on niin Saksan sisäisiä kuin ulkomaan lentojakin.

Matkustamohenkilökuntaa edustava liitto on varoittanut, että se jatkaa lakkoa jopa viikon, jos lentoyhtiön kanssa ei saada aikaiseksi sopua. Kiista koskee pääasiassa henkilökunnan varhaiseläke-etuja. UFO-liitto haluaa, että ne pidetään ennallaan, Lufthansa taas haluaisi alentaa eläkekustannuksia.

Lähteet: AFP, Reuters, Lufthansa