Suomen ulkoministeriö: Siinain niemimaan turistikohteisiin matkustamista vältettävä

Suomen ulkoministeriö on uusinut Egyptiä koskevaa matkustustiedotettaan. Turhaa matkustamista Etelä-Siinain turistikohteisiin tulee ohjeen mukaan välttää.

Kotimaa
Kartta turmakoneen katoamisesta.
Yle Uutisgrafiikka

Ulkoministeriö kehottaa suomalaisia välttämään matkustamista Egyptin Siinain niemimaalle. Eteläisiin turistikohteisiin, kuten Sharm El Sheikin alueelle, ei tulisi tehdä tarpeettomia matkoja.

Ulkoministeriön matkustustiedotteessa on jo aiemminkin todettu, että Siinain niemimaan pohjoisosiin, Länsi-Egyptiin lähelle Libyan rajaa ja läntiselle aavikkoalueelle ei tulisi matkustaa ollenkaan.

Suomen Kairon suurlähetystön mukaan Pohjois-Siinain turvallisuustilanne on erittäin huono.

Sen sijaan rantakohteissa Hurghadan ja Marsa Alamin alueella turvallisuutilanne on pysynyt vakaana. Kairoon ja Alexandriaan matkustaeesa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Muutkin maat kehottavat välttämään matkoja Egyptiin

Myös Tanska on kehottanut kansalaisiaan välttämään matkustamista Egyptin Siinain niemimaalle, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tanskan ulkoministeriön mukaan varoitus perustuu tuoreeseen arvioon lentoturvallisuudesta. Ministeriö kertoi, että arvio tehtiin perjantaina saatujen tuoreiden tietojen pohjalta, mutta ei selvittänyt tarkemmin mitä nämä tiedot olivat.

Aiemmin Ranska ja Beliga ovat neuvoneet välttämään matkustamista Sharm el-Sheikhin lomakohteeseen. Mm. Britannia ja Venäjä ovat peruneet kaikki lentonsa lomakohteeseen ja pois sieltä.

Uusia linjauksia on tehty sen jälkeen, kun venäläinen matkustajakone putosi Egyptin Siinain niemimaalla viime lauantaina.

Lähteet: Ulkoministeriön matkustustiedote, Reuters