1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Keskustapomo sote-ratkaisusta: Hallituksella on ollut aitoja ja pitkäaikaisia näkemyseroja

Matti Vanhanen painottaa, että tulevaisuudessa päävastuu sosiaali- ja terveyspalveluissa on julkisella puolella.

politiikka
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen kommentoi sote-neuvotteluita eduskunnassa Helsingissä perjantaina 6. marraskuuta 2015.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen kommentoi sote-neuvotteluita eduskunnassa Helsingissä perjantaina 6. marraskuuta 2015.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Matti Vanhanen toteaa, että kokoonrunnottu sote-ratkaisu on toteuttamiskelpoinen ratkaisu palvelujen turvaamiseksi.

– Nyt sovittu ratkaisu on toteuttamiskelpoinen ja sillä on laaja tuki kunnissa. Ratkaisulla voidaan uskottavalla tavalla parantaa sosiaali- ja terveyspalveluja koko maassa, taata lähipalvelut ja saada aikaan tavoitellut kolmen miljardin euron säästöt.

Vanhasen mielestä on tärkeää, että ratkaisulla luodaan toimiva ja katkeamaton hoitoketju perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon välille.

– Kun palvelujen järjestäjien määrä vähenee noin kahdestasadasta kunnasta tai kuntayhtymästä alle kahteenkymmeneen, palvelujen järjestämiseen saadaan nykyistä leveämmät hartiat.

Päävastuu sosiaali- ja terveyspalveluista on myös tulevaisuudessa julkisella vallalla. Keskusta pitää tärkeänä, että etenkin pienet ja keskisuuret hoito- ja hoiva-alan yritykset sekä eri järjestöt voivat täydentää julkisia palveluja. Valinnanvapaus lisääntyy ja läpinäkyvyys yhteisten verovarojen käytöstä paranee.

– Hallituspuolueilla on ollut uudistuksesta aitoja ja pitkäaikaisia näkemyseroja. Arvostan suuresti sitä, että ratkaisu saatiin aikaan, Vanhanen sanoo.

Lue seuraavaksi