1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sote-uudistus

Kokoomuksen eduskuntaryhmä hyväksyi sote-ratkaisun

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz kertoi hetki sitten, että ryhmä on osaltaan hyväksynyt yöllä saavutetun neuvottelutuloksen. Zyskowiczin mukaan kokoomus katsoi, että kokonaisuus on parempi kuin hallituksen kaatuminen.

sote-uudistus
Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz eduskunnan käytävällä Helsingissä 6. marraskuuta 2015.
Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz eduskunnan käytävällä Helsingissä 6. marraskuuta 2015.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on hyväksynyt yöllä saavutetun sote-neuvotteluratkaisun.

Asiasta kertoi kokoomuksen kansanedustaja, puolueen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz hetki sitten kokouksen päättymisen jälkeen.

– Pidämme nyt syntynyttä kokonaisuutta ja hallituksen jatkoa ja tiettyjä erittäin tärkeitä kirjauksia, jotka liittyvät kansalaisten valinnanvapauteen, erittäin tärkeinä. Eli tätä kokonaisuutta pidämme parempana kuin hallituksen vaihtumista, mutta ei pidä kiistää, että meidän mielestämme 12 sote-alueen malli olisi ollut sekä yhdenvertaisten palvelujen että kustannusten kannalta parempi kuin nyt hyväksytty 15 sote-alueen malli.

Zyskowiczin mukaan kokoomus ei halunnut tehdä sote-alueiden määrästä hallituskysymystä.

– Meidän mielestämme se ei ollut sellainen kysymys, josta kenenkään muunkaan olisi pitänyt tehdä hallituskysymystä, mutta siitähän me emme päätä.

Zyskowicz sanoi, että tätä alleviivattiin myös ryhmäkokouksessa.

– Monissa puheenvuoroissa korostettiin, että olisi ollut vastuutonta lähteä kaatamaan tässä tilanteessa, hän sanoi viitaten muun muassa Suomen tilanteeseen ja hallituksella käynnissä ja edessä oleviin tehtäviin.

Sote-ratkaisua käsitellään parhaillaan ryhmän ja kokoomuksen puoluevaltuuston yhteiskokouksessa.

Lue seuraavaksi