1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokoomus hyväksyi sote-ratkaisun – Stubb: Olen äärettömän tyytyväinen

Valtiovarainministeri Alexander Stubb kommentoi hetki sitten viime yönä saavutettua sote-sopua. Ratkaisun on hyväksynyt yksimielisesti kokoomuksen eduskuntaryhmä, puoluevaltuusto ja puoluehallitus. Stubbin mukaan uudistusta ei ollut enää mahdollista viivyttää.

politiikka
Uusi sote-rakenne ja itsehallintoalueet
Yle Uutisgrafiikka
Alexander Stubb kokoomuksen tiedotustilaisuudessa eduskunnan Pikkuparlamentissa lauantaina.

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kertoo, että kokoomuksen eduskuntaryhmä, puoluevaltuusto ja puoluehallitus ovat hyväksyneet viime yönä saavutetun sote-ratkaisun yksimielisesti.

Hän kertoo olevansa siitä "äärettömän tyytyväinen".

– Tämä sote-ratkaisu oli hyvä asia Suomen ja suomalaisten näkökulmasta. Tässä taloustilanteessa, jossa me tällä hetkellä olemme, ei ollut enää mahdollista viivyttää tätä suurta julkisen talouden ja julkisten palvelujen uudistusta, hän kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Hänen mukaansa aikaan saatiin ratkaisu, joka meni asia edellä.

– Asia edellä tarkoittaa sitä, että valinnanvapauden kautta, joka ei ole yksityistämistä vaan valintaa julkisen, kolmannen sektorin ja yksityisten palvelujen välillä, suomalaisen ei enää tarvitse jonottaa terveyspalveluihin.

Stubb sanoi olevansa tyytyväinen myös esimerkiksi siihen, että jos yksi 15 sotealueesta ei kykene kantamaan vastuutaan, voidaan alueita vähentää.

"Lommoja ei jäänyt"

Stubb vakuutti, että hallituspuolueiden välille ei jäänyt sotekuohunnasta lommoja, vaikka neuvottelut olivat pitkät ja vaikeat.

– Jossain vaiheessa se päätös on vain puristettava, ja kompromissihan on aina sellainen, jossa on tärkeää, että kaikki tulevat ulos tavalla tai toisella kasvonsa säilyttäneenä. Silloin deadlinet purevat kaikista parhaiten.

Hänen mukaansa puoluejohtajien välillä vallitsee hyvä luottamus.

– Hallitusyhteistyön on aina perustuttava luottamukseen.

Lue seuraavaksi