Romanian tuhoisan klubipalon synkkä saldo: Jo 41 kuollut, yli sata edelleen sairaalassa

Tulipalon jälkeen alkaneet mielenosoitukset korruptiota vastaan ja paremman hallinnon puolesta ovat jatkuneet Romaniassa, vaikka hallitus ilmoitti eroavansa.

Tulipalon uhrien muistoksi palopaikan lähelle muodostui kynttilöiden meri. Kuva: Robert Ghement / EPA

Romanian pääkaupungissa Bukarestissa viikko sitten riehuneessa tulipalossa kuolleiden määrä on noussut 41:een. Yhdeksän sairaalahoidossa ollutta palon uhria on kuollut vammoihinsa viikon aikana.

Uhreista kaksi menehtyi hollantilaisessa palovammojen hoitoon erikoistuneessa sairaalassa.

Yli sata ihmistä on edelleen sairaalahoidossa. Lähes 50:n tila on joko kriittinen tai vakava.

Tuhoisa tulipalo syttyi viikko sitten perjantaina Colectiv-nimisessa kellariklubissa kesken hevimusiikkikonsertin. Palo sai alkunsa pyrotekniikasta. Tutkinnassa on paljastunut useita turvallisuusmääräysten laiminlyöntejä, muun muassa hätäuloskäyntien puuttuminen ja paloarkojen materiaalien käyttö klubin yleisötiloissa.

Romanialaisia järkyttäneen onnettomuuden jälkeen Bukarestissa on järjestetty suuria mielenosoituksia korruptiota vastaan ja paremman hallinnon puolesta. Monet romanialaiset syyttävät tapahtuneesta hallintoa, joka ei ole suhtautunut riittävän tiukasti turvallisuusasioihin.

Keskiviikkona pääministeri Victor Pontan hallitus taipui kansalaispaineen alla ja erosi, mutta mielenosoitukset ovat jatkuneet sen jälkeenkin.