Feministit ja ay-liike yhdistivät voimansa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan

Valtava joukko eri puolilta Espanjaa saapuneita mielenosoittajia marssi Madridissa.

Ulkomaat
Joukko mielenosoitukseen osallistuneita naisia. Yhdellä on kasvoillaan naamio.
Tuhannet mielenosoittajat kokoontuivat Madridin keskustaan vastustamaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.J.J. Guillen / EPA

Naisasialiike, poliittiset puolueet ja ay-liike ovat yhdistäneet Espanjassa voimansa kamppailussa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Tänään lauantaina Madridissa järjestetty mielenosoitus kokosi suuren määrän osanottajia eri puolilta Espanjaa.

Arviot osanottajamäärästä vaihtelevat suuresti. Järjestäjien mukaan paikalla oli jopa puoli miljoonaa osanottajaa. Kaukaisimmat osanottajat olivat matkustaneet Madridiin Kanariansaarilta.

Suuri joukko mielenosoittajia kyltteineen ja lippuineen.
Mielenosoitus keräsi paikalle tuhansia ihmisiä.J.J. Guillen / EPA

Mielenosoittajat vaativat muutosta vuonna 2004 säädettyyn lähisuhdeväkivallan vastaiseen lakiin, jotta se koskisi muidenkin kuin entisten tai nykyisten puolisoiden naisiin kohdistamaa väkivaltaa.

Joukko naisia makaa maassa naista esittävän patsaan edustalla.
Osa mielenosoittajista makasi maassa kuvaten väkivallan uhreina kuolleita naisia.J.J. Guillen / EPA

Marssi alkoi tyttärensä lähisuhdeväkivallan vuoksi menettäneen Angela Gonzalezin puheella. Puheessaan Gonzalez muistutti, että yli 1 300 naista on menettänyt Espanjassa viimeisten 20 vuoden aikana henkensä miesten käsissä. Pelkästään tänä vuonna tällaisia rikoksia on ollut 84.

Lähteet: AP