1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Turkissa burkaan pukeutunut mies yritti tavata salarakasta – luultiin itsemurhapommittajaksi

Perheellinen mies oli tutustunut toiseen naiseen netissä. Hän yritti päästä tapaamaan naista naamioitumalla islamilaiseen naisten vaatteeseen. Ihmiset luulivat miestä itsemurhapommittajaksi.

Ulkomaat

Turkin poliisi on ottanut kiinni burkaan pukeutuneen miehen, jota epäiltiin itsemurhapommittajaksi. Mies tunnusti olleensa matkalla netissä tapaamansa naisen luokse.

Pohjois-Turkissa sijaitsevassa Ordun maakunnassa paikalliset ihmiset kiinnittivät huomiota bussipysäkillä kännykkään puhuneeseen burkahenkilöön, koska hänellä oli jaloissaan miesten kengät. He epäilivät henkilöä itsemurhapommittajaksi ja tekivät ilmoituksen poliisille, turkkilainen uutistoimisto Dogan kertoo.

Poliisipartio saapui paikalle ja paljasti islamilaiseen, kasvot ja vartalon peittävään naisten asuun pukeutuneen miehen kasvot. Poliisi otti miehen kiinni epäiltynä pelon ja paniikin lietsomisesta julkisella paikalla.

Epäilty on 33-vuotias naimisissa oleva mies. Hänellä on kaksi lasta. Mies tunnusti poliisille naamioituneensa burkaan, koska hän oli matkalla tapaamaan naista, johon hän oli tutustunut netin deittisivustolla.

Turkissa on kiristetty turvatoimia sen jälkeen, kun terroristit tekivät kaksoispommi-iskun maan pääkaupungissa Ankarassa lokakuussa. Iskussa kuoli 102 ihmistä. Kyseessä oli Turkin historian pahin terrori-isku. Turkki epäilee ääri-islamilaista terroristijärjestö Isisiä iskusta.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi