Johtajaylilääkäri päivystyssairaaloiden karsimisesta: Ei voi mennä näin

Karsittavien päivystyssairaaloiden listalla olevan Mikkelin keskussairaalan johtajaylilääkäri Kati Myllymäki arvelee, että sairaaloiden karsimisessa on kyseessä jonkinlainen porrastus sairaaloiden toiminnoissa. Hän ei usko, että esimerkiksi Mikkelistä katoasi päivystyssairaala.

Kotimaa
Kati Myllymäki

Mikkelin keskussairaalan johtajaylilääkäri Kati Myllymäki ei usko, että päivystyssairaaloiden karsiminen voisi tarkoittaa päivystystoiminnan lakkaamista seitsemällä paikkakunnalla. Kyseessä on ehkä jonkinlainen porrastus päivystyssairaaloiden toiminnoissa, Myllymäki arvelee.

– Jos Helsingissäkin olisi vain yksi päivystyssairaala, niin eihän se voi mitenkään olla mahdollista. HUS:n alueella päivystää nyt myös Jorvi, Lohja, Porvoo ja Hyvinkää, ja esimerkiksi Hyvinkään väestöpohja on pelkästään 200 000 asukasta. Eihän se voi olla niin, että Meilahti päivystäisi yksin 1,4 miljoonan ihmisen väestöpohjalla, ei Meilahti edes vedä sitä.

Hallitus pitää tänään tiedotustilaisuuden sote-linjauksista kello 13. Myllymäki odottaa, että silloin kerrotaan, onko kyseessä esimerkiksi jonkinlainen porrastettu kuvio.

– Se ei voi olla niin, että on 12 päivystyssairaalaa eikä mitään muuta. Tämä sote on ollut sellaista sekamelskaa, että tuntuu, että kun poliittisia päätöksiä on tehty, niin siellä on olleet käsitteetkin hukassa. Sitä en jaksa uskoa, etteikö esimerkiksi Mikkelissä olisi jatkossa päivystävää sairaalaa.