Lappeenrantalaiset Sibelius-nuket hurmaavat Lontoossa

Viikonvaihteessa Lontoossa järjestetyssä Sibelius-juhlassa oli mukana useita suomalaistaiteilijoita. Aidon kokoiset Sibelius-nuket kutsuivat säveltäjämestarin äärelle.

kuvataide
Emma Jussila-Scherman ja Sibelius
Emma Jussila-Scherman

Lontoon merimieskirkossa järjestettiin viime lauantaina monitaiteellinen tapahtuma säveltäjämestari Jean Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi.

Lappeenrantalainen Emma Jussila-Scherman on tunnettu isoista nukeistaan, joilla hän esittää teatteria niin lapsille kuin aikuisillekin. Lontoon tilaisuuteen Jussila-Scherman oli rakentanut teoksen Sit down with Sibelius.

– Installaatiossa on viisi ihmisen kokoista nukkea, joista yksi on itse Jean Sibelius. Pöydän ympärillä ovat myös Aino Sibelius sekä perheen taiteilijaystäviä, kertoo Lontoosta tavoitettu Jussila-Scherman.

Jussila-Schermanin mukaan teokset herättivät kovasti kiinnostusta itse juhlassa. Sibeliusta ihailtiin ja ihmiset olivat kiinnostuneita nukkien valmistamisesta.

Pöydän ääressä istuva Sibelius säikäyttää

Koska teokset ovat aidon kokoisia, on niitä myös pelätty.

– Yksi jos toinen merimieskirkon työntekijä on pimeinä illan hetkinä säikähtänyt, ketä illalla pöydän ympärillä istuu, naurahtaa Emma Jussila-Scherman.

Itse konsertissa teokset olivat soittavan bändin vieressä, joten yleisö sai istua Sibeliuksen pöydän ääressä.

Emma Jussila Schermanin Sibelius-nuket jäävät vielä joksikin aikaan Lontooseen, kunnes palaavat takaisin Suomeen. Nuket ovat esillä esimerkiksi joulukuussa Southwarkin katedraalissa järjestettävässä isossa Sibelius-joulukonsertissa.

Emma Jussila-Schermanin lisäksi Lontoon merimieskirkossa järjestetyssä Sibelius-juhlassa olivat paikallisten esiintyjien lisäksi mukana myös muun muassa kitaristi Marzi Nyman, pianisti Seppo Kantonen ja harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara sekä kuvataiteilijat Sirpa Hynninen, Vesa-Ville Saarinen ja mediataiteilija Kai Kuntola.