1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

HSL lupailee mobiililippua koko Helsingin seudulle – digipalveluilla maanitellaan uusia matkustajia

Kännykkälippu koko Helsingin seudulle, nettiarpajaisia, henkilökohtaisia poikkeusliikennetiedotteita, uudistettu Reittiopas ja lippujen verkkokauppa; tällaisin konstein HSL toivoo houkuttelevansa uusia joukkoliikenteen käyttäjiä ja helpottavansa nykyisten elämää.

Kuva: Mikko Kuusisalo / Yle

Helsingin seudun liikenne HSL on käynnistänyt kanta-asiakasohjelma (siirryt toiseen palveluun)n. Siihen rekisteröityvät saavat muun muassa yksilöityä tietoa liikenteestä, sekä erilaisia alenneuksia ja etuja yhteistyökumppaneilta. Aktiivisia matkakorttiasiakkaita on nyt jo 900 000, mutta heistä vasta 80 000 on hankkinut HSL-tunnuksen. Vihkiytyneille lupaillaan kaupallisten etujen lisäksi myös mahdollisuutta osallistua linjastosuunnitteluun.

Kuntayhtymä nuorentaa imagoaan myös avaamalla verkkokaupan (siirryt toiseen palveluun), josta voi tilata lippujen lisäksi muun muassa HSL-mukeja ja Kehärata-paitoja. Matkakortteja voi tosin ladata netissä vasta vuonna 2017.

Lisää digitaalisia palveluja on kuitenkin luvassa tasaiseen tahtiin myös ennen sitä. Tämän vuoden lopussa HSL ottaa käyttöön mobiililipun, joka toimii koko Helsingin seudulla. Keväällä helsinkiläisille lupaillaan viimein kaupunkipyöriä, joiden käyttö edellyttää matkakorttia ja HSL-tunnusta.

Ensi vuonna myös Reittiopas muuttuu. Siitä tulee valtakunnallinen palvelu, josta voi seurata liikennevälineiden sijaintia reaaliaikaisesti. Uudenlainen Reittiopas helpottaa merkittävästi matkojen yhdistelyä.