1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Niina haki lisäpotkua talveen Thaimaan Defendo-leiriltä: Haluanko enää ikinä lomalle, jolla ei ole urheilua?

Miltä kuulostaa kahdet tiukat treenit päivässä +30 asteen helteessä, puukkohyökkäyksen torjunnan harjoitteleminen, kuntoilu vedessä ja thainyrkkeilysalilla? Joensuulaiselle Niina Myllerille Thaimaan treenileiri oli yksi elämän parhaista kokemuksista.

Niina Myller Defendo-leirillä Thaimaassa. Harjoitusvastustajana Petri Halonen. Kuva: Abdallah AlAwadi

Kun joensuulainen Niina Myller kuuli thainyrkkeilykaveriltaan, että turkulainen Antti Nurmi järjestää Defendo Alliance Bootcamp leirin Thaimaan Hua Hinissä, innostui hän heti.

Myller on harrastanut kamppailulajeja kymmenkunta vuotta. Thainyrkkeilyssä hän kilpaili kolmisen vuotta sitten, Defendo sen sijaan oli aivan uutta.

Scandinavian Defendo on suomalaislähtöinen laji, jota on kehitetty Jyrki Saarion johdolla. Lajin lyöntitekniikat tulevat nyrkkeilystä, potkut thainyrkkeilystä ja muun muassa maassa tehtävät tekniikat brassi-jujutsusta. Itsepuolustustekniikat ovat Defendon omia.

Niina Myllerin Hua Hinin lerin ensimmäinen tekniikkaopetus oli puukkohyökkäyksen torjunta. Hiekkarannalla muovisilla veitsillä tehdyt harjoitukset herättivät niin turistien, kuin paikallisten huomion. Rannan kun täyttivät pudota veitsi-huudot ja ikävän näköisiin asentoihin väännetyt hyökkääjät.

Kuva: Abdallah AlAwadi

Ideoita talven treeniohjelmaan

Kahdet treenit päivässä Thaimaan lämmössä näkyivät ja tuntuivat - hyvällä tavalla. Väliin kehoa oli hoidettava elektrolyyttijuomalla, muta vastapainoksi tuli harjoituksia ihanan lämpimässä vedessä. Loma ilman urheilua tuntuu Niina Mylleristä matkan jälkeen liki mahdottomalta.

– Treenaamisesta tulee niin hyvä olo kehoon, voi hyvällä omallatunnolla ottaa aurinkoa rannalla, nukkuu ja jaksaa muutenkin paremmin, kuvailee treenilomalainen oloaan.

Samalla syntyi uusia ideoita talven harjoitteluohjelmaksi, ja oma keho avautui uudella tavalla. Tietoisuus siitä, missä on hyvä ja mikä osa-alue kropasta kaipaa vielä kehittymistä.

Naiset ja miehet kokoon ja ikään katsomatta treenaavat, kannustavat ja kunnioittavat toisiaan.

Niina Myller

Muistot hyvistä harjoituksista ja esimerkiksi vierailut thainyrkkeilysalilla elävät Niina Myllerin muistoissa. Mutta vaikutuksen loka-marraskuun vaihteessa toteutuneessa matkassa tekivät myös treenikaverit.

– Kamppailu-urheilijat ovat rentoa porukkaa, etenkin Defendokat. Tiesin, että tästä tulisi hyvä reissu, vaikken tuntenut ketään. Naiset ja miehet kokoon ja ikään katsomatta treenaavat, kannustavat ja kunnioittavat toisiaan, painottaa Niina Myller.