1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Auerin puolustuksen asiantuntija: "Hätäpuhelun ääniä tutkinut työryhmä hakoteillä"

Anneli Auerin puolustuksen käyttämä asiantuntija on täysin eri linjoilla syyttäjän kanssa Ulvilan surman hätäpuhelun tallenteesta. Syyttäjän mukaan hätäpuhelussa on käytetty Auerin etukäteen tallennettua ääntä. Äänisuunnittelija Micke Nyström pitää tätä virhearviona.

Kotimaan uutiset
Anneli Auer
Anneli Auer.Yle

Anneli Auerin puolustus on antanut oman lausuntonsa korkeimmalle oikeudelle Ulvilan surman uusimmasta käänteestä. Syyttäjän mukaan hätäkeskuspuhelu oli osittain nauhoitettu ja se todistaa Anneli Auerin syyllisyyden. Puolustuksen asiantuntija on asiassa täysin eri linjoilla. Hänen mukaansa syyttäjän käyttämä asiantuntijaryhmä on asiassa hakoteillä.

– Tutkimusryhmän lähestymistapa aineistoon on mielestäni puutteellinen. He eivät kykene erottamaan askelääniä, lyöntiääniä tai toisen miehen ääntelyä tilanteesta, Micke Nyström toteaa lausunnossaan.

Vakavimpana virhearviona Nyström pitää sitä, että ryhmä ei ole erottanut naisen ja lapsen hengitysääntä toisistaan. Nyström sanoo myös löytäneensä nauhoituksesta uhrin lisäksi toisen miesäänen.

Ei viitteitä taustanauhasta

Uuden asiantuntijan Micke Nyströmin arvion mukaan hätäpuhelusta ei löytynyt mitään viitteitä taustanauhan käytöstä. Puolustus uskookin, ettei syyttäjän todisteilla ole korkeimmassa oikeudessa mitään merkitystä.

Micke Nyström on tunnettu muun muassa elokuvien äänisuunnittelusta. Hän voitti tänä vuonna Jussi-palkinnon He ovat paenneet -elokuvasta. Nyström on tehnyt myös yhteistyötä ohjaaja Pekka Lehdon kanssa, jonka Anneli Auerista kertova elokuva sai ensi-iltansa vuosi sitten.

Lue seuraavaksi