Maahanmuuttovirasto salaa vastaanottokeskusten osoitteet netissä

Maahanmuuttovirasto on poistanut vastaanottokeskusten tarkat yhteystiedot nettisivuiltaan. Esimerkiksi Tampereen Rautaharkkoon avattavan uuden yksikön osoitetta ei kerrota. Taustalla on turvallisuus ja työrauha.

Kotimaa
Tornion vastaanottokeskus.
Yle

Maahanmuuttovirasto on lopettanut turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksiköiden tarkkojen osoitetietojen ilmoittamisen netissä. Virasto päätti poistaa tarkat yhteystiedot vastaanottokeskusten yhteystietojen päivityksen yhteydessä.

– Päätös tehtiin turvallisuussyiden takia, mutta samalla haluttiin antaa vastaanottokeskuksiin työrauha, perustelee Maahanmuuttoviraston tiedottaja Verna Leinonen viraston päätöstä.

"Ei perusteltu Ruotsilla"

Ruotsissa vastaanottokeskuksiin on tehty lukuisia rasistisia iskuja. Leinonen kuitenkin kiistää, että tapauksilla olisi ollut vaikutusta Maahanmuuttoviraston uuteen käytäntöön.

– Totta kai me seuraamme mitä Ruotsissa ja Suomessa tapahtuu. Tätä päätöstä ei kuitenkaan perusteltu Ruotsin tilanteella. Vastaanottokeskukset ovat lähtökohtaisesti ihmisten asuinpaikkoja, ei julkisia tiloja.

Päivitetyistä yhteystiedoista jätettiin pois myös keskusten johtajien yhteystiedot.

– Nyt siellä on yleiset yhteystiedot, joilla kansalaiset saavat edelleen yhteyden vastaanottoyksiköihin.

Esimerkiksi Tampereen Rautaharkkoon avattavan uuden vastaanottokeskuksen tarkkaa sijaintia ei kerrota. Vastaanottokeskusta on perustamassa yksityinen hoivayritys Metsätähti, joka kuuluu Mehiläinen-konserniin. Alueen asukkaille pidetään tiedotustilaisuus myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.