Matkustamohenkilökunnan lakossa ei sopua – Lufthansan lennot takkuavat edelleen

Matkustamohenkilökunnan unioni on hylännyt yhtiön uusimman tarjousesityksen ja jatkaa viime perjantaina alkanutta lakkoa. Lufthansan mukaan tiistaina lakko vaikuttaa lähinnä kaukolentoihin, mutta lähes kaikki Euroopan sisäiset lennot lennettäisiin aikataulussa.

Ulkomaat
Lufthansan lentokone.
Frank Rumpenhorst / EPA

Lentoyhtiö Lufhtansan matkustamohenkilökunnan lakko ei saanut päätöstä maanantaina, sillä henkilökuntaa edustava ammattiliitto UFO torjui yhtiön uusimman tarjousesityksen.

Yhtiö tarjosi parannuksia muun muassa kertakorvauksiin sekä palkankorotusta. UFO:n johdon mukaan kysymys oli kuitenkin hyvin minimaalisesta parannuksesta, eikä se ollut valmis keskeyttämään lakkoa. Jos sopua ei saada aikaiseksi, lakko voi venyä jopa perjantaihin saakka.

Lufthansa kertoo internet-sivuillaan, että tiistaina lakon vaikutukset näkyvät lähinnä kaukolennoissa. Yhtiö peruu 126 kaukoliikenteen lentoa ja 10 mannertenvälistä lentoa Frankfurtin, Münchenin ja Düsseldorfin lentokentillä.

Lähes kaikki Euroopan mantereen sisäiset lennot pystytään yhtiön mukaan kuitenkin lentämään aikataulun mukaisesti.

Lakon keskiössä ovat matkustamohenkilökunnan varhaiseläke-edut, jotka UFO haluaa pitää ennallaan. Lufthansa puolestaan haluaisi alentaa eläkekustannuksia.

Lähteet: AFP, AP, Lufthansa