Vilma Kröger Pielaveden kunnanjohtajaksi

Pielavesi sai maanantai-iltana uuden kunnanjohtajan. Kunnanvaltuusto valitsi Vilma Krögerin odotetusti kunnanjohtajaksi.

Pielavesi
Vilma Kröger.
Keijo Salokangas / Yle

Pielaveden uudeksi kunnanjohtajaksi on valittu Vilma Kröger. Pielaveden kunnanvaltuusto valitsi Krögerin virkaan yksimielisesti.

Kröger työskentelee tällä hetkellä Pielaveden määräaikaisena perusturvajohtajana. Pielavedellä hän on toiminut aiemmin hallintojohtajan viransijaisena. Kröger on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineenaan sosiaalihallintotiede.

Kröger itse uskoo yksimieliseen valintaan vaikuttaneen muun muassa hyvät vuorovaikutustaidot. Hän kertoo olevansa kiinnostunut ihmisistä, elämästä ja arjesta.

– Olen ollut Pielaveden kunnassa nyt muutaman vuoden ja saanut aika paljon kiitosta henkilöstöjohtamisesta. Se on yksi vahvuuksistani. Ehkä tällaiseen pieneen kuntaan kaivataankin johtajaa, joka on ihmisten, kuntalaisten ja henkilöstön lähellä, puntaroi Kröger.

Työt alkavat kuntastrategian laatimisella

Kunnanjohtajana ensi vuoden alussa aloittavan Krögerin työt alkavat käytännön kuntajohtamisella. Hän kertoo, että päättäjien ja yhteistyökumppaneiden kanssa ryhdytään heti miettimään kuntastrategiaa.

– Se viitoittaa jatkoa. Soteratkaisu tietysti helpotti tilannetta. Nyt voimme ryhtyä miettimään, että millaista kuntaa lähdemme rakentamaan, toteaa Kröger.

Nilakan kuntaliitoksen suhteen Kröger korostaa, että valtuusto on tehnyt päätöksen ja toistaiseksi ne neuvottelut ovat jäissä.

Pielaveden kunnanjohtajan paikkaa haki yli 30 henkilöä. Edellinen kunnanjohtaja Mika Sivula siirtyi kesällä uusimaalaisen Lohjan kaupunginjohtajaksi.