Joulukuusi saapui Tampereen keskustorille Ylöjärveltä

Tänä vuonna Tampereen vanhan kirkon edessä seisoo kuusi, joka sai kasvaa täyteen mittaansa ylöjärveläisellä pihalla. Nyt sen valkoisten koristevalojen sekaan on eksynyt yksi punainen. Se saa olla paikoillaan, sillä jostain tämän vuotinen kuusi pitää muistaa.

Kuva: Mari Vesanummi / Yle

Keskustorille saapui joulukuusi varhain tiistaina aamulla. Kaksikymmentä metriä korkea kuusi näyttää kauniimmalta kuin vuosi sitten samalla paikalla seissyt joulukuusi, myös ylhäältä nosturista katsottuna.

Tänä vuonna joulukuusi on muhkea. Se tuo kaivatun ajatuksen joulusta ja juhlasta marraskuisen harmaalle keskustorille. Kuusi on kasvanut ylöjärveläisellä pihalla. Se kaadettiin yöllä, ja kuljetettiin paikalleen aamuyön tunteina.

Keskustorin vanhan kirkon edustaa valaisemaan ja kuusta koristelemaan asetellaan jouluvalot. Nekään eivät ole täydelliset, kirkkaiden lamppujen sekaan on eksynyt yksi punainen lamppu.

Kuusen koristelu vaatii yhden nosturin, kolme Veran työmiestä ja nelisen tuntia aikaa.

– 1500 lamppua ja tähti olisi tänään saatava kuuseen, kertoo Jouni Alvaro, joka hoitaa nosturin. Koristevalot nostetaan paikoilleen Kimmo Ollikaisen ja Petri Långin voimin.

Toinen samanlainen kuusenkoristelu-urakka odottaa vielä Aleksanterinpuistossa.