Epäilyttävistä puheluista syytetty sähkönmyyjä puolustautuu – yhtiöt ovat eri mieltä asiasta

Sähköenergiaa myyvä Kotimaan Energia kiistää väitteet epämääräisistä markkinointipuheluista, joissa olisi kerrottu Loiste Energian lopettavan sähköenergian myynnin. Loiste Energia pitää Kotimaan Energian toimintatapaa vääränä.

ilmiöt
Sähkölinjoja.
Heidi Hannukainen / Yle

Sähkömarkkinayhtiö Kotimaan Energia kiistää väitteet, että sen nimissä olisi väitetty kainuulaisen Loiste Energia -yhtiön lopettavan sähköenergian myymisen. Yle Kainuu uutisoi 6.11., että Loiste Energian asiakkaat ovat saaneet puheluja, joissa soittaja on tarjonnut Loisteen sähkösopimuksen tilalle Kotimaan Energia -nimisen yhtiön sähkösopimusta.

– Asiaa selvitellessämme on käynyt ilmi, että uutinen on lähtenyt liikkeelle yhdestä energiayhtiö Loisteen saamasta asiakaspalautteesta. Olemme kuunnelleet kyseistä puhelua koskevan nauhoitteen ja todenneet väitteen täysin perättömäksi, sanoo Kotimaan Energian toimitusjohtaja Kenneth Hedman.

Loiste Energia kertoi asiakkaidensa saaneen epämääräisiä puheluita, mutta Kotimaan Energia sanoo asian lähteneen liikkeelle yksittäisestä puhelusta. Siinä on Hedmanin mukaan käyty läpi verkkoyhtiön ja sähkön toimittajan roolit yksiselitteisesti.

– Asiakkaalle on tässä yhteydessä kerrottu myös, että vaikka sopimusta solmittaessa Kotimaan Energia muuttuu sähkön toimittajaksi, Loiste jatkaa edelleen verkkoyhtiönä. Nauhoite on toimitettu myös Loisteen käyttöön, kertoo Kenneth Hedman.

Loisteen liiketoimintajohtaja Katarina Ylikorkala kyseenalaistaa Hedmanin vastauksen.

– Kotimaan Energia ei ole toimittanut meille kyseistä puhelua kokonaan, vaan ainoastaan niin sanotun äänikuitin, jolla kauppa vahvistetaan. Myöskään ei ole merkitystä sillä, onko virheellistä tietoa annettu yhdessä vai kymmenessä puhelussa, sillä Kotimaan Energian toimintatapa on väärä, perustelee Ylikorkala.

Ylikorkala on pyytänyt Kotimaan Energiaa toimittamaan nauhoitteen kokonaisena kuultavakseen.