Pieni, vaalea tyttö, jolla on tumma, voimakas ääni – 16-vuotias Elvis-fani Anni Vuorinen tähtää korkealle

Kun Anni Vuorisen opettaja alaluokilla kertoi Annista lapsikuoron johtajalle, hän puhui tytöstä, joka “laulaa tosi kovaa”. Edelleen 16-vuotias Anni hämmästyttää kuulijoita aina, kun alkaa laulaa. Tyttö on pieni ja vaalea, mutta ääni on tumma ja voimakas.

kulttuuri
Anni Vuorinen fanitti jo pienenä Aretha Frankliniä, Elvistä ja Whitney Houstonia.
Anni Vuorinen fanitti jo pienenä Aretha Frankliniä, Elvistä ja Whitney Houstonia.Kati Turtola / Yle

Lukion toista luokkaa käyvä hämeenlinnalainen Anni Vuorinen vietti vastikään hieman toisenlaisen syysloman. Kun suurin osa kavereista nukkui pitkään, teki lomamatkan tai hengaili kaupungilla, kävi Anni vanhempiensa kanssa Englannissa glastonburyläisessä studiossa tekemässä musiikkia

– Me tehtiin töitä Robin ja Amyn kanssa torstai ja perjantai ja saatiin sitten nämä ulos sieltä, esittelee Anni ylpeänä kolmea hänelle sävellettyä soul-kappaletta.

Englantilaiset lauluntekijät löysivät Annin yhteisen tuttavan eli laulunopettaja Elina Hjeltin avustuksella. Ensin Annille tarjottiin kappaletta, jolla Anni olisi osallistunut tulevaan Uuden Musiikin Kilpailuun, mutta kappale ei nuorta laulajaa innostanut.

– Se biisi ei ollut ihan mun tyyliä enkä halunnut ottaa sellaista kappaletta, jonka takana en voi seistä ihan täysillä. Torjuin sen kohteliaasti, mutta kysyin samalla, jos voisimme tehdä muunlaista yhteistyötä. He olivat heti kiinnostuneita, niin siitä se lähti, avaa Anni.

Kohti unelmaa

Anni Vuorinen on laulanut pienestä tytöstä saakka kaikissa koulun tilaisuuksissa ja ollut mukana kuorossa. Yläasteella ajatus laulamisesta ammattina kirkastui.

Nykyäänkin kuuntelen vielä paljon Elvistä.

Anni Vuorinen

– Aloin huomata, että mulla on oikeasti jotain erikoista tässä mun äänessäni. Se ei ole ihan sellainen, mitä normaali-ihmisillä on, nauraa Anni.

Anni on aina fanittanut hieman toisenlaista musiikkia kuin suurin osa hänen ystävistään. Anni kuunteli Elvistä, Kirkaa ja Aretha Franklinia, joista ikätoverit eivät välttämättä tienneet mitään.

– Se on tullut tuolta äidin puolelta, kun äiti on aina ollut Kirka- ja Elvis-fani. Meidän perheessä aina kuunneltiin hirveästi erilaista musiiikkia ja ne kaikki on tosi vahvasti tulleet minullekin osaksi elämää. Nykyäänkin kuuntelen vielä paljon Elvistä, kertoo Anni.

Bilebändin solisti

Tällä hetkellä laulu on myös Hot Mess -bilebändin solistina toimivan tytön pääinstrumentti.

– Selloahan mä olen soittanut 11 vuotta, sitten soitan pianoa ja kitaraa. Mutta kyllä mä bassoa ja rumpuja ja kaikennäköisiä muitakin soittimia osaan soittaa, naureskelee Anni.

Hot Messin mukana Anni pääsi ensimmäistä kertaa suuren festivaaliyleisön eteen Wanaja Festivaleilla. Kokemus oli huikea.

– Kun tämän vuoden alussa aloitettiin, niin Wanajien esiintyminen oli kyllä meille tosi hieno tilaisuus, nyökkäilee Anni.

Tukea kavereilta ja Elli Haloolta

Wanaja Festivalin lavan takana kokeneemmat esiintyjät tsemppasivat nuorten bändiä. Erityisesti Anni kiittelee Haloo Helsingin Ellin suhtautumista tuoreeseen laulajaan.

– Haloo Helsingin bändin kanssa ja varsinkin Ellin kanssa siinä juteltiin. Eli kertoi vähän, että miten he pääsivät esiintymislavoille ja otettiin niistä vähän mallia, kertoo Anni.

Kun mä jo näin pitkälle olen päässyt, niin en vielä hetkeen ole lopettamassa.

Anni Vuorinen

Anni itse sanoo tienneensä jo hyvin nuoresta, että yksi julkisuusammatin kompastuskiviä voi olla menestyksen nouseminen hattuun. Samasta asiasta oli varoitellut myös Elli Haloo.

– Se juuri sanoi samaa, että pitäkää jalat maassa, että ei saa nousta päähän.

Opettajat tai opinto-ohjaajat eivät ole tytön ammattihaaveita hämmästelleet.

– Kun he ovat kuulleet mun ääneni, he ovat sanoneet, että on ihan ymmärrettävää, että haluat laulajaksi. Hirveästi mua on tsempattu, kiittelee Anni Vuorinen.

Anni tietää, että kansainvälisen laulajan ura vaatii paljon työtä ja uskallusta.

– Kyllä mä aika rohkeana itseäni pidän. Kun mä jo näin pitkälle olen päässyt, niin en vielä hetkeen ole lopettamassa, sanoo nuori laulaja.