Mestaruushuumaa, maailmantähtiä ja hengellisiä festareita – kerro omat Turkuhalli-muistosi

25-vuotias Turkuhalli kärsii tapahtumakadosta. Kultavuosinaan halli veti puoleensa sankoin joukoin sekä tähtiä että yleisöä. Minkälaisia muistoja sinulla on legendaarisesta Turkuhallista?

Kuva: YLE / Simo Kymäläinen

Turkuhallin ensimmäinen tapahtuma järjestettiin marraskuussa 25 vuotta sitten. Kyseessä oli viestintätalojen avoimien ovien päivä.

Parhaiten halli tunnetaan kuitenkin turkulaisen jääkiekon kotina. TPS ja Saipa pelasivat ensimmäisen SM-liigaottelun hallissa sunnuntaina 25. marraskuuta vuonna 1990.

Myös Maata näkyvissä -festaria on järjestetty hallissa jo 25 vuotta. Festarin odotetaan kokoavan halliin jälleen yli 20 000 nuorta tulevana viikonloppuna. Halli on ollut jo vuosia myös monien messujen koti.

Myös lukuisat kuuluisuudet Helmut Lotista Bruce Springsteeniin ja Laura Pausinista Jon Bon Joviin ovat konsertoineet hallissa. Myös maailmankuulu Circue du Soleil on esiintynyt hallissa. Onpa siellä kisattu Euroviisu-karsintojakin.

25 vuotta täyttävä Turkuhalli kamppailee vähentyvien yleisömäärien kanssa. Parina viime vuonna konsertteja on ollut yhteensä kolme. Myös jääkiekko-otteluiden yleisömäärät ovat vähentyneet rajusti.

Mitä sinä muistat Turkuhallista? Mitkä tapahtumat jättivät jälkensä? Kuohuiko kulisseissa? Milloin viimeksi kävit Turkuhallissa? Entä miten Turkuhalliin saataisiin lisää elämää?