1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailman luetuin suomalaisbloggaaja: Suomessa seksikkäintä on se, että hyvännäköinen helsinkiläinen osaa poimia sieniä

Tuija Seipell käy aika ajoin muistuttamassa suomalaisia yritysjohtajia siitä, miten tuotteita ja palveluita kannatta maailmalla markkinoida. Seipellin mielestä se, että suomalaiset ovat moderneja ja samalla osaavat istua hiljaa veneessä, on yhdistelmä, jota voisi hyödyntää.

Kotimaan uutiset
Vene joenrannassa aamuhämärässä.
Risto Koskinen / Yle

– Oudolla ja kummallisuudella on valtavan suuri arvo, sanoo maailman luetuin suomalainen bloggaaja Tuija Seipell.

Ja sitä outoutta suomalaisten pitäisi markkinoida, ohjeistaa Seipell.

Cool Hunter -bloggaaja Tuija Seipell
Sauli Antikainen / Yle

– Maailma on täynnä samanlaisuutta, matkimista ja hälinää. Jos me pystymme panemaan outouden, hiljaisuuden ja kummallisuuden sellaiseen ostettavaan pakettiin, uskon, että sillä on markkina-arvoa vaikka kuinka, kertoo Seipell.

Erityisesti Suomen matkailussa on Seipellin mielestä suuret mahdollisuudet. Tänne pitäsi tuoda ihmiset katsomaan tyhjyyttä.

Olemme moderneja, mutta istumme myös hiljaa veneessä

Suomessa juuri ihmisten läheinen suhde luontoon on Seipellin mukaan erityinen asia.

– Se, että olemme moderneja ja sitten osaamme istua hiljaa veneessä, se on se ihana yhdistelmä, jota me voisimme markkinoida, muistuttaa Seipell.

Ne katsovat että, missä museossa olet oikein elänyt, jos siellä tuollaista on.

Tuija Seipell

– Sehän tässä on seksikästä, että täällä on koskematonta luontoa ja meillä suomalaisilla on läheinen kokemus luonnosta. Että se helsinkiläinen hyvännäköinen tyyppi, joka kulkee kadulla osaa poimia sieniä. Siis sehän on ihan outoa maailman kannalta.

Kanadassa asuva bloggaaja on kotoisin Varsinais-Suomesta Nousiaisista. Suomalaisuudesta hän kertoo ylpeänä Pohjois-Amerikassa.

– Hyvin ylpeänä kerron Pohjois-Amerikassa, että osaan sienestää ja osaan tehdä sienistä ruokaa. Kerron myös, että isoäitini teki kaikki hillot ja mehut itse. Ne katsovat että, missä museossa olet oikein elänyt, jos siellä tuollaista on, naurahtaa Seipell.

Tuija Seipell on 2,5 miljoonan lukijan kuukausittain seuraaman blogin pääkirjoittaja. The Cool Hunter -blogi ja sivustot esittelevät kulttuuria ja designia.

Lue seuraavaksi