1. yle.fi
  2. Uutiset

Hakaniemen entiselle Sokokselle löytymässä ostaja

HOK-Elannon perinteikkäälle Hakaniemen kiinteistölle on löytymässä uusi omistaja. Entisen Sokoksen tiloja hallinnoi kolme eri kiinteistöyhtiötä, jotka myyvät tilat yhteistyössä. Katutasoa lukuunottamatta rakennus on ollut tyhjillään kohta kaksi vuotta.

talous

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo, että ostajaehdokkaita on ollut useampia ja kaupat saadaan tehtyä. Kiinteistöstä on käytössä nyt vain katutaso, jossa on S-market, kahvila ja kosmetiikkamyymälä.

Tulevasta käytöstä ei vielä ole tarkkaa tietoa, rakennukseen on kaavailtu jopa asuntoja. Surkeaan kuntoon rapistunut kiinteistö vaatii vähintään 20 miljoonan euron remontin. Uusimista vaativat muun muassa ilmastointi, vesiputket, sähköt ja lämmitysjärjestelmä.

HOK-Elannon Karjalaisen mukaan HOK-Elannolla on jatkossakin talossa liiketoimintaa, mutta konseptista ei vielä ole tietoa.

– Syy salailuun ei ole mikään mittavan lanseerauksen valmistelu. En voi kertoa, koska emme oikeasti vielä tiedä.

Tiloista toivottiin jossain vaiheessa väistötiloja Hakaniemen hallikauppialle puolentoista vuoden remontin ajaksi. Karjalaisen mukaan idea oli kuitenkin täysin toteuttamiskelvoton kiinteistön kehnon kunnon takia.

Lue seuraavaksi